Još jedan spomenik Tuđmanu

tačno.net
Autor 10.8.2018. u 13:22

Još jedan spomenik Tuđmanu

25 godina nakon zločina u Mokronogama, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, zaklada “Dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba i općina Tomislavgrad pozvali su sve građane i sve ostale zainteresirane na otkrivanje spomenika prvom hrvatskom Predsjedniku i utemeljitelju moderne hrvatske države, dr. Franji Tuđmanu u Tomislavgradu. 

Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod našeg duvanjskog kraja iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom Predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod, ističe se u priopćenju. Spomenik su otkrili prof. Miroslav Tuđman, u ime obitelji Tuđman te časna sestra Matija Pačar, kći poginulog branitelja Ivana Pačara, u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja, na Trgu dr. Franje Tuđmana.

tulipanutomislavgradu

Stigao Tuđman – foto tomislva.city

Šta je Tuđman “dobro” donio Tomislavgradu? 

Otkrivanje još jednog spomenika Tuđmanu danas u Tomislavgradu, baš na isti datum 10.8. 1993. godine, kad se dogodio i ratni zločin u Mokronogama, selu kod Tomislavgrada, kad su pripadnici HVO-a pobili devetero civila iz porodica Bešlaga, Tiro i Đuliman: Husein Bešlaga (25), Emir Bešlaga (20), Ibrahim Tiro (22), Muharem (26) i Mustafu Tiro (23), Subha Bešlaga (23), Emira Bešlaga (20), Dika Bešlaga (43) i Simha Đuliman rođ. Bešlaga (30) za familije žrtava samo je još jedan u nizu pokušaja neutraliziranja ovog zločina.

spomenik u mokronogama
Spomenik nedužnim žrtvama u Mokronogama
 

Optuženi i osuđeni za ubistvo, Ivan Baković, umro je 2010. godine na izdržavanju 15-godišnje kazne u zatvoru u Mostaru, dok su drugooptuženi i trećeoptuženi Albert Topić i Petar Majić bili nedostupni bh. pravosuđu, ali im se sudilo u odsustvu u Hrvatskoj.

tačno.net
Autor 10.8.2018. u 13:22