Još se štite ubice Dženana Memića: Otjerajmo kriminalnu hobotnicu sa vlasti

tačno.net
Autor 8.2.2020. u 15:04

Još se štite ubice Dženana Memića: Otjerajmo kriminalnu hobotnicu sa vlasti

Muriz Memić, otac ubijeng Dženana Memića, govorio je danas na protestnom skupu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, kojem je prisustvovalo više od hiljadu ljudi koji su tražili pravdu za Dženana ali i Davida Dragičevića.

“Ja sam jedan obični čovjek koji traži od države da otkrije ubice i kaže ko je ubio mog sina. To je dužnost države. Ova borba neće biti uzalud, ja nikada neću stati jer znam istinu”, kazao je on na početku svog obraćanja.

“Dalida Burzić nije računala na to da će naići neki pošteni sudija Igor Todorović. Treba nam pet takvih i ne bi se ovo dešavalo. Ali, prema mojim informacijama, ovom čovjeku je stavljena meta na glavu i sada njega proganjaju”, poručio je Memić.

Kazao je da će zbog Dženana Memića ostati dostojastven, a tužiocu u ovom predmetu Seadu Kreštalici je poručio “nemojte pognute glave prelaziti ulicu da bi me izbjegli”.

“Ja još uvijek vjerujem glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. Ali do mene su stigle strašne vijesti, a to je da se iz VSTV-a urgira da se ova istraga zataška. Mevludin Halilović je kao pomoćnik ministra izjavio da se radi o ubistvu, a kada je postao komesar rekao je da je to saobraćajna nesreća. Je li to ta cijena”, upitao je on.

Memić je na kraju poručio da treba otjerati kriminalnu hobotnicu “jer oni sami neće otići, ako se mi ne probudimo, jer oni jedne druge pokrivaju”.

“Džaba se podnose prijave VSTV-u. Tegeltija misli da je nedodirljiv. Nakon ove posljednje presude ja se više ne osjeća, sigurno. Ni ja ni Ifet ni iko. Nisu problem ubice, problem su saučesnici. Ja sam ovim ne mogu živjeti, ali ću na kraju morati uzeti pravdu u svoje ruke”, kazao je Muriz Memić poručujući da će biti još protesta.

Na današnjim mirnim protestima demonstranti su nosili transparente putem kojih su pozvali Tužilaštvo KS da otkrije kako je stradao Dženan Memić”Uhapsite Dalidu Burzić”, “Štite ubice”, “Pravda za Dženana, pravda za Davida”, neki su od natpisa na transparentima.Arijana Memić, Dženanova sestra i zastupnica u Skupštini KS, u emocio

Tacno.net- Klix.ba

tačno.net
Autor 8.2.2020. u 15:04