Jutro nakon nereda u centru za migrante u Blažuju: Povrijeđeni policajci, prevrnuta policijska vozila…

tačno.net
Autor/ica 21.1.2021. u 09:22

Jutro nakon nereda u centru za migrante u Blažuju: Povrijeđeni policajci, prevrnuta policijska vozila…

foto: Fena

Tokom nerede oštećeno je više policijskih vozila. Šteta je pričinjena i u samom Centru, na objektima, a oštećena je i kompjuterska oprema, kazali su nam jutros iz policije

Povrijeđeni policajci i službenik prihvatnog centra, te oštećena policijska vozila i veća materijalna šteta epilog su nereda koji su sinoć izbili u prihvatnom centru za migrante u Blažuju, potvrđeno nam je iz MUP-a KS.

Prema informacijama iz policije, sve je počelo sinoć oko 20 sati okupljanjem veće grupe migranata u krugu Centra u Blažuju i narušavanjem javnog reda i mira. Odmah po prijavi, u Blažuj je upućeno više policijskih timova.

image

Oštećeno je više policijskih vozila / N1

Neredi su izbili nakon sukoba migranata sa uposlenicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koji su pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

– Radi se o migrantu, koji je ustvari vođa jedne od od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba, potvrdio je sinoć portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

– Tokom nerede oštećeno je više policijskih vozila, neka su prevrnuta. Šteta je pričinjena i u samom Centru, na objektima, a oštećena je i kompjuterska oprema, kazali su nam jutros iz policije ističući da su povrijeđena i dva pripadnika MUP-a KS-a.

Rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja je u toku, ističu iz MUP-a KS-a.

image

U Blažuju je intervenisalo više policijskih timova / Fena

U centru u Blažuju svakodnevno se dešavaju manji a povremeno i veći incidenti uzrokovani sukobima migranata za bolji smještaj obzirom da dio migranata ima bolje uvjete u zatvorenim prostorima dok ih dio boravi u šatorima.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 21.1.2021. u 09:22