Kupac.hr iskopiran bez dopuštenja u BiH i Srbiji

Autor 15.8.2012. u 09:34

Kupac.hr iskopiran bez dopuštenja u BiH i Srbiji

Internetske stranice nisu javno dobro, a autorska prava i uvjeti korištenja nisu ukras na stranici

Kupac.hr je vodeći hrvatski portal za kupce koji uspješno posluje više od godinu dana, a u tom je razdoblju okupio mnogobrojne čitatelje koji ga svakodnevno prate.

Nakon dojave našeg čitatelja otkrili smo da smo pokradeni, konceptualno, izvedbeno i bezobzirno od tvrtke Goldberg d.o.o. (Goldberg Media) iz Beograda koja je na domenama u BiH kupac.ba i Srbiji kupac.rs objavila klonove naše stranice.


Pregledom spornih stranica smo utvrdili da su ukrali dizajn, nazive rubrika, SEO optimizaciju i slogan portala Kupac.hr što je u poslovnom svijetu nedopustivo, a pravno kažnjivo.

Portal Kupac.hr ima jasno istaknutu napomenu o zaštiti autorskih prava na naslovnici stranice, a u uvjetima korištenja su detaljno objašnjena pravna pitanja vlasništva te uvjeti korištenja sadržaja i elemenata objavljenih na stranici.

Ovim putem obavještavamo javnost da portal Kupac.hr nema nikakve veze sa srpskom i bosanskohercegovačkom stranicom kupac.rs i kupac.ba, kao ni da nas direktor tvrtke Goldberg d.o.o. Duško Marjanović, koja je vlasnik spornih domena, nikada nije pitao za dopuštenje da koristi naš dizajn, slogan, nazive rubrika te sva ostala rješenja koja su rezultat rada portala Kupac.hr i isključivo su vlasništvo tvrtke Irebo projekt d.o.o. iz Zagreba.

Dok pripremamo poduzimanje pravnih koraka u Republici Srbiji protiv tvrtke Goldberg d.o.o., pozivamo čitatelje da nas svakako obavijeste o sličnim slučajevima da se ovako nešto sutra ne bi dogodilo baš vama.

 


Autor 15.8.2012. u 09:34