Listo i Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta

tačno.net
Autor 30.7.2018. u 09:14

Listo i Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta

Foto: FB

U konkurenciji skokova na glavu nastupila su ukupno 22 skakača, dok je na noge skakalo 18 skakača. Listo je nakon što je dvanaesti put u karijeri podigao pehar kazao da je ponosan na veliki uspjeh, dodajući da je uvijek kao i u ostalim takmičenjima, teže braniti, nego napadati titulu najboljeg. Najavio je povlačenje u slučaju pobjede na narednim Skokovima.

listo

Današnjim trijumfom približio se legendi mostarskih skokova Emiru Baliću, koji je trinaest puta pobijđivao na mostarskim skokovima.

Listo je danas iza sebe ostavio Mustafu Šarića i Dinu Bajrića, dok su iza Kazića ostali Adis Boškailo i Edi Fink.

Takmičare je i ove godine ocjenjivao stručni žiri na čelu sa legendarnim Emirom Balićem, kome su društvo pravili Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić i Semir Kazazić. Organizator je još jednom priredio bogat kulturno-zabavni program, koji je uključio i turnir u tavli, te kasnije i skokove s bakljama.

Organizator Skokova i ove je godine bio Klub skakača u vodu Mostari, a manifestaciju su pomogli PU Mostar, Klub kajakaša, mostarski ronioci i spasioci i Vatrogasna brigada.

Pokrovitelji manifestacije bili su Turistička zajednica HNK-a, Grad Mostar, Sportski savez Mostara, Fortuna Tours, Securitas i Sarajevo osiguranje koje je brinulo o skakačima.

Vijesti.ba

komisijaskokovi

skokovi

tačno.net
Autor 30.7.2018. u 09:14