Lutkarska predstava i paketić za štićenike Centra za socijalni rad Mostar

tačno.net
Autor 23.12.2017. u 13:29

Lutkarska predstava i paketić za štićenike Centra za socijalni rad Mostar

Cijela se zajednica uključila u humanitarnu akciju čiji je cilj osigurati paketić za svako dijete grada Mostara. Roditelji su donijeli igračke i slatkiše na štand BUDI TU zajednice, Centar za socijalni rad Mostar pozvao je mališane iz 71 obitelji štićenika centra da dođu na predstavu, koju je Pozorište lutaka Mostar organiziralo na poklon mališanima.

Lutkarska predstava „Novogodišnja Bajka“ odigrana je za 150 djece štićenika Centra za socijalni rad Mostar, a nakon predstave djeci smo podijelili preko 160 paketića s igračkama prikupljenim u akciji Razmjena igračaka + humanitarno darivanje. Privatne firme Bingo d.o.o., Džajić Commerce d.o.o., Sarajevska pivara, SPARK poslovni park i Union Foods d.o.o. donirali su sokove, smoki, keks i čokoladu s kojima smo obogatiti paketiće s igračkama za mališane.

Akcija je okupila različite predstavnike zajednice (roditelje, djecu, privatne firme, volontere, državne institucije i kulturne organizacije) i pokazala kako je mnogo ljudi otvorenog srca za pomoći osobama kojima je pomoć u predblagdansko vrijeme posebno potrebna. Nadamo se da će akcija postati tradicionalna i rasti iz godine u godinu, kazali su iz BUDI TU zajednice.

tačno.net
Autor 23.12.2017. u 13:29