Marinko Šanje: Vlada HNK ignoriranjem javnosti prikriva svoj nerad

tačno.net
Autor 26.4.2018. u 16:47

Marinko Šanje: Vlada HNK ignoriranjem javnosti prikriva svoj nerad

Na današnjoj izvanrednoj press konferenciji u Mostaru Centar civilnih inicijativa iznio je niz zabrinjavajućih i opasnih činjenica vezano za nerad Vlade HNK koja se odnose na njenu zatvorenost, netransparentnost i nedemokratičnost u odnosu prema javnosti.

“Netransparentnost i skrivanje osnovnih informacija od cjelokupne javnosti našega kantona ne samo da je zabrinjavajuća, već pokazuje osnovne elemente totalitarnih režimskih vlasti koji svoju funkciju shvaćaju kao privatan posao a ne djelovanje u korist građanstva”, izjavio je Marinko Šanje iz Naše stranke Mostar.

Nedopustivo je da jedino Vlada HNK održava ovoliki broj telefonskih sjednica, a izvanredne i hitne sjednice se uopće ne najavljuju poručuju iz Naše stranke Mostar.

Od 48 sjednica u 2017, Vlada HNK je održala 17 telefonskih. Najviše od svih kantonalnih vlada. Ilustracije radi spomenut ćemo da ih je Vlada KS imao 6, a BPK 2, ostali nijednu.

“Svojim neradom, režimskim odnosom prema javnosti i uskraćivanjem informacija koje javnost ima pravo znati pokazali su licemjeran odnos prema svima nama, pozivam javnost da uvide ovaj odnos vladajućih struktura prema njima i na predstojećim izborima dobro promisle da li žele nastavak rada ovakve nedemokratske Vlade”, zaključio je Šanje.

tačno.net
Autor 26.4.2018. u 16:47