Mostar poručuje “Ne fašizmu”

tačno.net
Autor 15.2.2018. u 11:34

Mostar poručuje “Ne fašizmu”

Na vanrednoj konferenciji UABNOR Mostar donio je sljedeće zaključke:

  1. Tražimo od MUP-a HNK da HITNO i neodložno pronađe krivce za posljednju devastaciju Partizanskog groblja, da o rezultatima izvjesti javnost i objavi imena onih koji su počinili to krivično djelo.
  2. Ukoliko se to ne desi u roku od tri dana tražimo od kantonalnog ministra MUP-a ostavku, kao i od federalnog ministra MUP-a koji, nakon što je po ko zna koji put oskrnavljeno Partizansko groblje, umjesto da je zarad dnevno-političkog šićara polagao cvijeće mnogo bi časnije bilo da je na stol odmah položio svoju ostavku.
  3. Ukoliko se krivci ne pronađu podnijećemo krivičnu prijavu protiv čelnih ljudi MUP-a zbog nečinjenja i ometanja pravde.
  4. Pozivamo građane Mostara da u što većem broju dođu na centralnu proslavu obilježavanja oslobođenja Mostara od fašizma, a koja će se održati u subotu 17.02.2018. godine u 12:30 sati na Partizanskom spomeniku, a organizovan polazak, uz pratnju policije, je u 12 sati sa autobuske stanice. Nije vrijeme od Facebook antifašizma nego od djelovanja. Dođite i pokažimo da Mostar poručuje NE fašizmu, fašistima i njihovim nalogodavcima.
tačno.net
Autor 15.2.2018. u 11:34

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija