Mostarci će 9. maj Dan pobjede nad fašizmom obilježiti na obnovljenom Partizanskom groblju

tačno.net
Autor 8.5.2018. u 14:10

Mostarci će 9. maj Dan pobjede nad fašizmom obilježiti na obnovljenom Partizanskom groblju

Alija Behram, predsjednik Upravnog odbora Centra za mir iz Mostara istakao je da ga raduje što će sutra Mostarci obilježiti dan pobjede nad fašizmom i dan Evrope na obnovljenom Partizanskom groblju.

Završetak je to obnove spomen groblja koji je vodio Odbor za podršku obnovi Partizanskog groblja na čelu sa Sergiom Šotrićem.

Sergio Šotrić, predsjednik Odbora za podršku obnovi Partizanskog groblja istakao je da je ovo pobjeda svih  onih koji vole Mostar te da je sama obnova Partizanskog groblja rezultat pomoći brojnih prijatelja Mostara  koji  su se uključili u obnovu ovog nacionalnog spomenika.

“Na kraju želim da citiram genija koji je napravio Partizansko groblje velikog Bogdana Bogdanovića “Želim da grad mrtvih gleda na grad živih i da grad živih gleda na grad mrtvih”. Spomenik, sam po sebi, ne znači ništa dok ne vidite šetnje zaljubljenih parova, turističke grupe, studente ili majke s djecom koje tu dolaze”, naglasio je Šotrić.

Također, Šotrić je najavio i prestanak rada Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja jer je on ispunio svoju misiju obnove.

Manifestacija je zakazana za sutra u 13 sati uz prisustvo visokih političkih delegacija na čelu sa Fadilom Novalićem i Denisom Zvizdićem.

tačno.net
Autor 8.5.2018. u 14:10