Poziv na učešće

Mostovi Hercegovine 2021

tačno.net
Autor 20.4.2021. u 18:03

Mostovi Hercegovine 2021

OKC Abrašević i AbrašRadio organizuju novi ciklus edukativnog medijskog projekta Mostovi Hercegovine te pozivaju zainteresovane da pomognu u otkrivanju priča koje povezuju.

Šta je zapravo Hercegovina, gdje je i kada? Koje su sve njene čari? – Njena klima, njene rijeke? Njeni ljudi, njihov rad – njegova ostavština? Kako Hercegovina zvuči, a kako je zvučala nekad? Koja njena mjesta su najživlja, a koja nikako ne smiju ostati nezapisana?

Repertoar pitanja o zajedničkom podneblju uvijek raste.

OKC Abrašević i AbrašRadio uz podršku EUNIC-a otvaraju drugi po redu ciklus edukativnog medijskog projekta Mostovi Hercegovine.

“U novom ciklusu i dalje pažljivo osluškujemo tajne njenih jedinstvenih prirodnih bogatstava, ali nas zanimaju i putevi njene graditeljske baštine te raznovrsna arhitektura njenih gradova.

U posebnom fokusu bit će i njeni ljudi – prošlo i savremeno teatarsko, književno i pjesničko  stvaralaštvo, kao i muzičke scene koje je izrodila.

Možda o nečemu od navedenog već znaš mnogo, možda o nečemu tek želiš saznati više?”

Pomozi u otkrivanju neispričane Hercegovine. Pridruži se istraživanju i bilježenju priča hercegovačkog prostora, a uz mentorsku podršku nauči i kako ih najbolje ostvariti medijski.

Ovogodišnji program počinje već krajem aprila, a trajat će ukupno 6 mjeseci. Čine ga četiri istraživačka područja, svako predvođeno odabranim mentorom/icom. Pronađite svoje:

1. Urbanizam, arhitektura i ekologija Hercegovine (mentorica Senada Demirović-Habibija)

2. Hercegovačka književnost i poezija (mentorica Anita Pajević)

3. Alternativna muzička scena Hercegovine (mentor Damir Avdić Diplomatz)

4. Hercegovačka teatarska scena (mentor Ronald Panza)

Mentorski program pratit će praktične radionice i zajednički rad na medijskim sadržajima. Svi zainteresirani za pomenute teme i/ili medijsku proizvodnju su dobrodošli. Prethodno iskustvo nije potrebno. Poziv je otvoren do 30. 4. 2021.

Link Mostovi Hercegovine:

https://www.abrasradio.info/mostovihercegovine

Link za prijavni obrazac:

https://docs.google.com/forms/d/1tOOVzeFsfOGocfvJWJ-Glv6buimlz0Z3RNs9L-TVFKI/viewform?edit_requested=true

tačno.net
Autor 20.4.2021. u 18:03