MUP RS: Dolazak ‘Noćnih vukova’ nije najavljen

tačno.net
Autor 20.3.2018. u 14:08

MUP RS: Dolazak ‘Noćnih vukova’ nije najavljen

U MUP Republike Srpske tvrde da poseta ruske moto-grupe “Noćni Vukovi“, zakazana za sredu, 21. mart 2018. godine, nije najavljena.

U odgovoru na upit Radija Slobodna Evropa, iz MUP-a su odgovorili da dolazak “Noćnih Vukova“ u Banja Luku nije najavljen, te da nije poznato kojom rutom će se kretati ova moto-grupa, uz informaciju da se za tačne detalje oko organizacije i plana kretanja obratimo organizatorima dolaska.

Motociklistička misija pod nazivom “Ruski Balkan“ neće biti obustavljena uprkos sarajevskoj zabrani ulaska vođi „Noćnih vukova“, Aleksandru Zaldоstanovu Hirurgu i predsedniku srpskog ogranka Noćnih vukova Saši Saviću.

Nišlija, Saša Savić, za dnevni list Danas najavio je da će zajedno sa članovima “Noćnih vukova“ koji su u ponedeljak stigli u Srbiju, ipak pokušati da pređe granicu sa BiH.

Savić kaže da je očekivao da će mu neko poslati dokument u kojem piše zašto je pretnja za nacionalnu sigurnost, odnosno kako kaže: „Zašto sam ja terorista“.

Kako se to nije dogodilo, Savić za Danas navodi da je odlučuio da danas ode na granicu i da mu lično uruče zabranu na papiru.

On je za Politiku potvrdio da Zaldostanov nije nameravao da dolazi u Srbiju i RS, jer je, kako kaže “Zauzet projekcijom filma `Ruski reaktor`“, čiji je scenarista i režiser.

Radio Slobodna Evropa

tačno.net
Autor 20.3.2018. u 14:08