Napadnut ugledni novinar Adis Šušnjar: Traži se hitna reakcija MUP-a Kantona Sarajevo

tačno.net
Autor 20.12.2018. u 11:54

Napadnut  ugledni novinar Adis  Šušnjar: Traži se hitna reakcija  MUP-a  Kantona Sarajevo

Redakcija portala Inforadar i Udruženje za medijski aktivizam (UMA) pozivaju sve nadležne institucije, prije svega MUP Kantona Sarajevo i nadležno tužilaštvo, da do kraja sprovedu istragu o fizičkom napadu na novinara i izvršnog urednika portala Inforadar Adisa Šušnjara, koji se desio 8. decembra u Alipašinoj ulici u Sarajevu.

Šušnjara su ispred ulaza u zgradi u kojoj živi napale nepoznate osobe, nanijevši mu povrede glave. Nakon izostanka adekvatne reakcije strukovnog udruženja i blagovremene istrage policije, redakcija Inforadara ponovo poziva sve institucije da detaljno provedu istragu i zahtijeva objavljivanje motiva napada i ime/imena osoba koje su ugrozile život novinara.

Ukoliko adekvatna reakcija ponovo izostane, Inforadar će zatražiti pomoć strukovnih međunarodnih institucija s ciljem zaštite sigurnosti i digniteta našeg novinara, te ukazati na opstrukcije i nezainteresovanost domaćih institucija u utvrđivanju istine.

Također, Inforadar će i dalje ostati dosljedan u poštivanju profesionalnih načela, ali i prava na slobodu govora i profesionalnog izvještavanja.

Redakcija Inforadar

 Glavni i odgovorni urednik Almedin Šišić

tačno.net
Autor 20.12.2018. u 11:54