Naša stranka: EU potvrdila – HDZ ne promoviše evropske vrijednosti

tačno.net
Autor 30.5.2017. u 13:46

Naša stranka: EU potvrdila – HDZ ne promoviše evropske vrijednosti

Naša stranka poziva člana Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragana Čovića da inicira otkazivanje koncerta podrške haškim osuđenicima na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

„Nakon što je u bh. javnosti osuđeno pokretanje koncerta podrške osuđenicima za ratne zločine pred ICTYjem, te nakon što je sada i Evropska komisija dala nedvosmislen stav da organizovanje takvog koncerta nije u skladu s evropskim vrijednostima – član Predsjedništva BiH Dragana Čovića obavezan je da uputi inicijativu za otkazivanje ovog koncerta. Sama činjenica da su HDZ i HNS pružili punu podršku ovoj manifestaciji, a da je Evropska komisija iznijela jasan stav protiv nje, potvrđuje ono što smo više puta isticali – HDZ ne promoviše evropske vrijednosti“, poručili su iz Naše stranke.

Naša stranka dodaje “da je ovo prilika da Čović pokaže da li ima afiniteta prema evropskim vrijednostima, ili je pak riječ o pukom paravanu iza kojeg se kriju vrijednosti koje promovišu učesnici najavljenog koncerta, poput Marka Perkovića Tompsona, promotora fašističke NDH”.

„Svi građani Bosne i Hercegovine uključujući i bh. Hrvate zaslužuju evropsku budućnost, koja će biti u znaku civilizacijskih vrijednosti. Politika Dragana Čovića, koja im kolektivno svaljuje na leđa zločinačke politike Jadranka Prlića, Slobodana Praljka ili Ante Pavelića, nanosi im samo štetu i zbog nje napuštaju ovu zemlju. Od krucijalnog interesa je da ovu zemlju i njene građane oslobodimo od tih aveti prošlosti, 20. vijeka i konačno je i vrednosno uvedemo u 21. vijek“, zaključili su iz Naše stranke.

tačno.net
Autor 30.5.2017. u 13:46