Naša stranka: Kolindina izjava u cilju raspirivanja mržnje prema muslimanima

tačno.net
Autor 31.7.2019. u 10:23

Naša stranka: Kolindina izjava u cilju raspirivanja mržnje prema muslimanima

foto: tuzlanski.ba

Treba biti izrazit licemjer pa u Izraelu reći kako je Hrvatska, u kojoj se fašizam revitalizira na svakom koraku, raskrstila s fašističkom prošlošću, a upravo to je rekla. Kad već može to, onda uopšte ne čudi što laže na Bosnu i Hercegovinu da je zemlja pod kontrolom militantnog islama. Takva demagogija je upravo fašistička i ne sumnjamo da njome želi raspiriti mržnju prema muslimanima kako bi ih dovela upravo u položaj Jevreja u Drugom svjetskom ratu.

Povodom izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović saopštenje za javnost uputila je i Naša stranka.

Cilj njene izjave je raspirivanje mržnje, kažu iz Naše stranke, i pozivaju na hitnu diplomatsku reakciju: „Glavna tema sastanka Kolinde Grabar-Kitarović s predsjednikom Izraela bila je Holokaust i suočavanje hrvatskog društva s fašističkom prošlošću. Treba biti izrazit licemjer pa u Izraelu reći kako je Hrvatska, u kojoj se fašizam revitalizira na svakom koraku, raskrstila s fašističkom prošlošću, a upravo to je rekla. Kad već može to, onda uopšte ne čudi što laže na Bosnu i Hercegovinu da je zemlja pod kontrolom militantnog islama. Takva demagogija je upravo fašistička i ne sumnjamo da njome želi raspiriti mržnju prema muslimanima kako bi ih dovela upravo u položaj Jevreja u Drugom svjetskom ratu. Moramo pod hitno uputiti pismo predsjedniku Izraela i demantirati njene izjave o BiH, ali i predočiti mu dokaze o jako lošem odnosu Hrvatske prema žrtvama fašizma iz Drugog svjetskog rata.

Osim toga, ovo je još jedan alarm za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da pozove hrvatskog ambasadora na razgovor i upita ga ponešto o hrvatskim namjerama prema BiH“ stoji u saopštenju Naše stranke.

tačno.net
Autor 31.7.2019. u 10:23