Nehumani uslovi u kojima borave 64 migranta: Prenoćili doslovno u vodi

tačno.net
Autor 21.11.2018. u 13:18

Nehumani uslovi u kojima borave 64 migranta: Prenoćili doslovno u vodi

Na ovom mjestu je takav teren da se nema načina, u ovakvim uslovima pružiti ni minimalna zaštita ovim migrantima. Pokušali smo kontaktirati nadležne da se organizuje jedan autobus za prevoz, ali bezuspješno, navode iz Crvenog križa 

Fotografije koje pokazuju katastrofalno stanje u kojem žive migranti u općini Ključ objavljene su na Facebook stranici Crvenog križa Ključ.

U opisu fotografija iz Crvenog križa navode da su pozivali nadležene, ali im niko nije dogovorio na pozive, te da oni mogu pomoći samo na način da podijele hranu ili pomognu bolesnima.

image
/FACEBOOK CRVENI KRIŽ

– Ovo više nije migrantska kriza, jednostavno ovo prerasta u jednu nehumanu katastrofu, nebriga i osuda na nehumane patnje ovih već napaćenih ljudi.

Njih 64 su prenoćili doslovno u vodi. Na ovom mjestu je takav teren da se nema načina, u ovakvim uslovima pružiti ni minimalna zaštita ovim migrantima. Pokušali smo kontaktirati nadležne da se organizuje jedan autobus za prevoz, ali bezuspješno.

Crveni križ redovno izvještava o ovim i sličnim problemimam međutim, nemamo na pomolu nikakvog rješenja kako bi se rješila ova problematika.

I pored naših maksimalnih napora da pomognemo migrantima, sve se svodi na lanč paketima i prvoj pomoći bolesnima, dok u drugim problemima ne uspijevamo, niti je u nadležnosti Crvenog križa. Ovo je zabilježeno jutors u 7 sati, trenutno pada jaka kiša, navedeno je u objavi.

Oslobođenje

tačno.net
Autor 21.11.2018. u 13:18