Nezaposleni u BiH pozvani da se obrate Bakiru Izetbegoviću

tačno.net
Autor 30.4.2017. u 09:23

Nezaposleni u BiH pozvani da se obrate Bakiru Izetbegoviću

Iako se još nije stišala afera ‘službeni automobil’ u kojoj su glavni protagonisti bili član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i njegova supruga, inače direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović – predsjednik SDA se našao u novoj.

Naime, prema pisanju portala Žurnal, Izetbegovićev kabinet je pisao preporuke za zapošljavanje bez konkursa.

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ekspresno je uputio demantij, a onda je uslijedio novi članak na navedenom portalu – ovaj put sa materijalnim dokazima koji potvrđuju sve ono što je Izetbegovićev kabinet demantovao.

Slijedom tih događaja Građanski savez BiH uputio je saopćenje u kojem traži od Tužilaštva KS, Predsjedništva BiH i Ministarstva za boračka pitanja FBiH i Elektroprivrede da se očituje o navedenim navodima.

U Građanskom savezu su se odlučili i na nesvakidašnji potez.

Naime, oni su pozvali sve nezaposlene u BiH, blizu pola miliona osoba, da se pismenim putem odnosno molbama za posao obrate lično Bakiru Izetbegoviću.

Obzirom da očigledno u ovoj zemlji građani mogu do posla samo uz pomoć Bakira i Sebije Izetbegović te njihovih najbližih saradnika iz SDA, pozivamo sve nezaposlene građane da se pismenim putem, molbama za posao, obrate lično Bakiru Izetbegoviću na ispod navedenu adresu, sa naznakom ‘Molba za posao’ “, saopćili su iz GS-a.

Ostaje da se vidi da li će nezaposleni u našoj zemlji odlučiti da ‘zatrpaju’ poštanski sandučić na adresi Maršala Tita 16.

N1

 

tačno.net
Autor 30.4.2017. u 09:23

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija