Nova sramota Sportskog saveza i Grada Mostara – bez nagrade za Listu

Vijesti.ba
Autor 1.2.2020. u 13:04

Nova sramota Sportskog saveza i Grada Mostara – bez nagrade za Listu

Foto: vijesti.ba

Grad Mostar i Sportski savez grada srljaju iz skandala u skandal. Najnoviji se desio sinoć na dodjeli nagrada najuspješnijim sportistima i kolektivima u 2019. godini.

Naime, nagrade i poziva nije bilo za Lorensa Listu koji je u toj 2019. godini po 13. put odnio titulu najbolje mostarske “laste” na 453. skokovima sa Starog mosta. Time se izjednačio sa legendarnim Emirom Balićem po broju pobjeda u skokovima na glavu sa Starog mosta i ušao u historiju skokova i grada na Neretvi. Ali, ne i Gradske uprave i Sportskog saveza.

– Dobio sam najveće priznanje u čitavoj skakačkoj karijeri, a to je da nisam pozvan na večerašnju dodjelu nagrada sportašima grada Mostara, da sjedim u publici, a kamoli da mi dodjele nagradu za najviše osvojenih šampionskih titula u povijesti Starog mosta i Mostara koja je duga 454 godine”, objavio je Listo.

U statusu kojega je u četvrtak objavio na Facebooku navodi je tim činom ”dokazao da sve što radim i što ću raditi radim iz ljubavi prema skokovima i da nisam stranački uhljeb i koliko god da netko mrzi skakače i Stari most ja ga 100 puta više volim”.

Mostarski skakač je ipak sportašima Grada Mostara čestitao na osvojenim nagradama.

Tim statusom, dobio je podršku od svojih sugrađana.

”Ti si dokazani šampion i dokazani sportaš”, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Mostarce na društvenim mrežama zbunjuje kako je čelnik Sportskog saveza Mostara inače predsjednik SDA u Nevesinju i kako može obavljati dvije dužnosti u dva grada.

Drugi komentarišu da se radi o Senadu Kevelju, novopečenom tajkunu i milioneru u firmi sa dva radnika, šampionu sumnjivo dobivenih tendera, zbog kojih je pod istragama istražnih organa.

vijesti.ba

Vijesti.ba
Autor 1.2.2020. u 13:04