Novopečeni Jadranski PIRATI primjenjuju “Obalno pravo” iz srednjeg vijeka?

tačno.net
Autor 4.8.2017. u 14:33

Izdvajamo

  • Lučke uprave i vlasnici koncesija, naplaćuju prije svega strancima, nepostojeće usluge sidrenja na vlastitom sidru plovila, za koje uopće ne ispostavljaju na računu, već pod krinkom odvoza smeća, pljačkaju nautičare. To je porezni prekršaj, jer na računu nisu specificirane USLUGE koje su izvršili i naplatili, koje u reali naravno ne postoje. PIRATI napadaju uz "dozvolu vlasti" nautičare, koje nitko ne štiti, uostalom tu je u prilogu neosporni sudski dokaz, video snimak što rade i kako se ponašaju, a to nije samo jedan slučaj, takvih ima na svakom sidrištu Jadrana. Pojedini prijatelji nautičari iz Slovenije i Italije me pitaju, što se to u Hrvatskoj događa, gdje su vlasti da bi ih zaštitili od napada PIRATA, koji ih pokušavaju opljačkati, a ako ne uspiju, ohrabreni ne reagiranjem predstavnika izvršnih tijela, tada im vuku plovila.

Povezani članci

Novopečeni Jadranski PIRATI primjenjuju “Obalno pravo” iz srednjeg vijeka?

Tko ima novaca može navigati, a tko nema, po Vama ne smije? Uskoro možemo očekivati da ćete nama stanovnicima primorja i otoka, nametnuti „odluku“ o naplati morskog zraka ili mislite građane Republike Hrvatske, koji imaju zagarantirana prava iz Ustava RH proglasiti strancima ili turistima. Gospodine Plenkoviću građani RH nisu turisti ni stranci i kako znate imaju sva zagarantirana prava iz ustava RH, te nećemo dozvoliti nikakvim „PIRATIMA“ da nas uz dozvolu vlasti pljačkaju, jer to nije ispravno i nije srednji vijek.

Nezavisni sindikat carinika Hrvatske uputilo je pismo premijeru R Hrvatske povodom kršenja ljudskih i građanskih prava na Jadranu.

“Poštovani g. Plenkoviću,

        dajem Vam na znanje i uvid što rade “PIRATI”, novopečeni vlasnici koncesija na Jadranskom moru, maltretiraju i napadaju nautičare, traže da plate neizvršene i nepostojeće usluge, pritom neizdavajući račune ili izdavajući neispravne račune na kojima točno ne prikazuju koje su usluge izvršili i što naplaćuju, što je porezni prekršaj i prijevara, iz općih poreznih pravila, a takvim neispravnim postupcima svojataju more, koje u pravilu nije ničije.

        Vraćamo se u razdoblje srednjeg vijeka, kad je vrijedilo “Obalno pravo”, odnosno pravo legalne pljačke na usidrenim ili havariranim brodovima, a tada su lukavi pojedinci kao ovakvi PIRATI  iz priloga, počeli paliti vatre po noći, imitirajući svjetionike, da bi namjerno izazvali havarije brodove, koje bi kasnije opljačkali.

        Pirati su oni, uključujući Lučke uprave, koji uz dozvolu vlasti pljačkaju druge, naplaćujući nepostojeće usluge! Pogledajte što rade ti pirati i kako promiču ugledni hrvatski turizam i pomorsku tradiciju. Da bi usluga mogla biti naplaćena tada vlasnici koncesija moraju ponuditi objekte, instalacije, sredstva, mehanizaciju ili radnu snagu, kako bi mogli ispostaviti ispravan specificirani račun, ujedno i naplatiti usluge, to je valjda svima jasno prema odredbama općih poreznih pravila i propisa.

        Lučke uprave i vlasnici koncesija, naplaćuju prije svega strancima, nepostojeće usluge sidrenja na vlastitom sidru plovila, za koje uopće ne ispostavljaju na računu, već pod krinkom odvoza smeća, pljačkaju nautičare. To je porezni prekršaj, jer na računu nisu specificirane USLUGE koje su izvršili i naplatili, koje u reali naravno ne postoje. PIRATI napadaju uz “dozvolu vlasti” nautičare, koje nitko ne štiti, uostalom tu je u prilogu neosporni sudski dokaz, video snimak što rade i kako se ponašaju, a to nije samo jedan slučaj, takvih ima na svakom sidrištu Jadrana. Pojedini prijatelji nautičari iz Slovenije i Italije me pitaju, što se to u Hrvatskoj događa, gdje su vlasti da bi ih zaštitili od napada PIRATA, koji ih pokušavaju opljačkati, a ako ne uspiju, ohrabreni ne reagiranjem predstavnika izvršnih tijela, tada im vuku plovila.

        Staro pomorsko pravilo i običaj je; tko uhvati vez ili bovu, taj plaća usluge sidrenja!

        http://www.giornaledellavela.com/news/2017/08/01/mafia-dei-gavitelli-colpisce-ancora/

        Lokalni šerifi, kako ih je svojedobno nazvao GDO Dinko Cvitan na početku karijere, nemoralnim i neispravnim prijedlozima i odlukama oteli su more građanima, tako da vlasnici plovila, građani RH, koji imaju zagarantirana Ustavna prava, nailaze na prepreke, uzurpacije mora i obale, gdje ih na isti način pokušavaju otjerati ili reketariti pojedinci, radi zajedničkog korisnog posla lokalnih šerifa i koncesionara, naplaćujući pritom more, koje nije ničije.

        Samo na znanje, u Italiji na drugom dijelu istog Jadranskog mora ne naplaćuju nikakve naknade, a niti se registriraju plovila do 10 metara dužine, nema boravišne pristojbe za nautičare, nema naplate sidrenja osim u uređenim lukama, nema obveze polaganja ispita za voditelje brodica do 40 KS motora plovila.

        U Puli, gradu u kojem živim, do sada se nalazila jedina slobodna uvala, to je uvala Soline ili kako je građani zovu, Vinkuranska uvala, gdje gravitiraju građani Pule, njih oko 10.000 iz lučica zaljeva Veruda, gdje dolaze da bi na miru s obiteljima proveli određeno vrijeme na moru i brodicama. Međutim, u pohlepi koju sam opisao i prikazao, ta jedina slobodna vala za sidrenje u opsegu od 10 NM, stavljena je nerazumnom odlukom u koncesiju, gdje Lučka uprava naplaćuje sidrenje i na vlastitom sidru plovila, što je sramotan čin, a predstavlja kršenje ljudskih prava i sloboda. Inače je spomenuta uvala bila tradicionalno sidrište nautičara u tranzitu preko Kvarnerskog zaljeva, zatim lokalnog stanovništva iz Pule, a ne iz Medulina u čije područje spada, kao i zaklon od loših meteoroloških uvjeta i valova. Jedan dio uvale se može naplaćivati kad se uredi sidrišta i vezovi i postave bove, ali isto tako drugi dio mora ostati slobodan bez naplate, je bi potpunom naplatom cijele uvale, siromašnije građane i one lošije platežne moći, doveli u znatnije nepovoljniji ili diskriminirajući položaj u odnosu na one druge koji to mogu platiti, što predstavlja ozbiljno kršenje ljudskih prava. Tko ima novaca može navigati, a tko nema, po Vama ne smije? Uskoro možemo očekivati da ćete nama stanovnicima primorja i otoka, nametnuti „odluku“ o naplati morskog zraka ili mislite građane Republike Hrvatske, koji imaju zagarantirana prava iz Ustava RH proglasiti strancima ili turistima. Gospodine Plenkoviću građani RH nisu turisti ni stranci i kako znate imaju sva zagarantirana prava iz ustava RH, te nećemo dozvoliti nikakvim „PIRATIMA“ da nas uz dozvolu vlasti pljačkaju, jer to nije ispravno i nije srednji vijek.

        Vama to pišem g. Plenkoviću i ministru, g. Gariju Cappelliju, ljudima s mora, koji ste vaterpolisti i pomorci, pa ćete shvatiti da je to sve pogrešno i može imati negativne posljedice ne samo na turizam, nego su ovdje definitivno želje za zaradom podignute iznad ljudskih prava i sloboda. Nadamo se da će se nepravilnosti uočiti i ispraviti, a pirati kazniti. Pitanje: tko štiti građane od PIRATSTVA i primjene “Obalnog prava”? Da li je to Carina, Policija, Kapetanija ili se nautičari moraju sami „vlastitim sredstvima“ obračunavati s piratima?

S poštovanjem,

predsjednik NSCH, Željko Popović”

tačno.net
Autor 4.8.2017. u 14:33