OKTANSKI SPEKTAKL 402 STREETRACE U VELIKOJ GORICI

Autor 24.4.2012. u 10:58

OKTANSKI SPEKTAKL 402 STREETRACE U VELIKOJ GORICI

Avio pista Zrakoplovno tehničkog centra domaćin je prestižne utrke ubrzanja 402 Streetrace. Posjetitelje u tri dana uz utrke očekuje i 402 Expo Show, 402 Bikerace i mnoga druga oktanska iznenađenja. 

Zagreb/Velika Gorica 24.travnja – Oktanski spektakl 402 Streetrace, u nikad jačem izdanju, dolazi u Veliku Goricu. Od 04. – 06. svibnja očekuju nas tri dana prepuna adrenalina i zabave. Avio pista Zrakoplovno tehničkog centra biti će domaćin brojnim utrkama. Zanimljivo je da će svi posjetitelji u skladu s vlastitim željama biti u prilici osobno isprobati i pogledati razna dostignuća i brzine iz oktanskog svijeta. Očekuju nas atraktivne utrke uz brojne nagrade. 

Utrke su trodnevne. Petak 04. svibnja nosi naziv THE STRIP, a riječ je o natjecanju na kojem se utrkuje tko hoće s kim hoće, koliko god puta hoće! To je svojevrsni trening i ugrijavanje atmosfere za natjecatelje pred vikend.  Ove je godine predviđen i 402 Road Run defilej vozača kroz grad. 

Atraktivan trodnevni program uključuje i 402 Expo show, sajam automobilske i prateće industrije organiziran u okviru događaja, 402 Bikerace – utrke motora na 402m, Pro Outlaw natjecanje timova i neograničeno modificiranih automobila, zatim Street Shoot Outsamo za tehnički propisno modificirane automobile, odnosno registrirane cestovne automobile. 

Natjecanja u sklopu ovogodišnjeg 402 Streetracea:

Street racenajpopularniji i najmasovniji automobilistički oblik natjecanja i zabave, od 2002. godine kontinuirano prisutan u Hrvatskoj najprofesionalnijem obliku pod nazivom 402 Streetrace. Vozači željni dobre zabave i žestokog nadmetanja sa svojim automobilima natječu se u utrci ubrzanja na 402 metra u sigurnim uvjetima. 

402 StreetStyle je natjecanje u vizualnom tuningu automobila odnosno preradama učinjenim na istom. Ocjenjuje je eksterijer, interijer, podvožje i prezentacija samog vozila. Bodovi se zbrajaju i dobiva se ukupan pobjednik, ali također se bira i pobjednik u eksterijeru, interijeru, pobjednik publike. Na vozilu se ne ocjenjuje u kolikoj je razini nešto promijenjeno od tvorničkog, već u kojem je stilu to slagano, te kako to izgleda kao cjelina. 

dB Drag Racing je natjecanje u kojem se natjecatelji međusobno natječu kako bi utvrdili tko ima najglasniji audio sustav u automobilu.

402 StreetSound je natjecanje gdje se odabire najbučniji automobil. Razina buke mjeri se na filteru ili na auspuhu, prema želji vlasnika vozila. 

402 BurnOut – natjecanje u burnoutu tj. paljenju gume. Cilj je što duže paliti gume u mjestu. Dozvoljeno je zalijevanje motora vodom radi smanjenja radne temperature. Zalijevanje guma nije dozvoljeno, kao ni zalijevanje podloge bilo kakvim tekućinama. Vrijeme se zaustavlja kada proklizavanje oba kotača na mjestu prestane, ili kada pukne guma. 

402 Streetrace tradicionalno podupire razvoj auto-moto scene na našim prostorima, te i ove godine poziva sve zainteresirane klubove i udruge koje žele predstaviti svoja dostiguća, planove i programe na 402 Streetrace eventima, da se prijave na e-mail adresu [email protected] kako bi im na vrijeme mogli osigurati besplatan prostor za izlaganje te akreditirati osoblje. 

Oktanski spektakl 402 Streetrace // 04. – 06. 05. 2012. // Velika Gorica 

 

 


Tagovi:
Autor 24.4.2012. u 10:58