OTKAZ HRVOJU ZOVKU NEZAKONIT: HRT ga mora vratiti na radno mjesto

Marin Dešković
Autor 29.10.2019. u 13:44

OTKAZ HRVOJU ZOVKU NEZAKONIT: HRT ga mora vratiti na radno mjesto

Foto: Srđan Vrančić / CROPIX

Općinski građanski radni sud u Zagrebu proglasio je otkaz koji je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a dobio na HRT-u u rujnu prošle godine, nezakonitim

Riječ je o nepravomoćnoj odluci kojom se Zovko ima vratiti na svoje radno mjesto u status urednika.

Sutkinja Kristina Trtanj Vukoja dala je da se objavi samo kratko obrazloženje presude rekavši da je sud analizirao odluku o otkazu te da ona u takvom obliku ne proizlazi iz navedenih dokaza.

Hrvoje Zovko i njegova odvjetnica Vanja Jurić rekli su nakon presude da su zadovoljni tom presudom i da je ona očekivana.

Podsjetimo, Zovko je dobio izvanredni otkaz zbog, kako se navodi u obrazloženju, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a (IMS) Katarini Periši Čakarun.

Kako je tada HRT naveo u priopćenju, razlog za izvanredni prekid radnog odnosa je teška povreda Općih pravila o radu i ponašanju koja se sastojala od niza upućenih uvreda, nedoličnog ponašanja, krajnje neprimjerenih i neprofesionalnih izjava, izvan granica onoga što se smatra kolegijalnom i pristojnom komunikacijom. Ispad se dogodio u službenim prostorijama HRT-a tijekom radnog vremena.

Jutarnji list

Marin Dešković
Autor 29.10.2019. u 13:44