Otvaranje izložbe i promocija foto-monografije “Između dvije imperije” u Tuzli

tačno.net
Autor/ica 23.2.2018. u 11:59

Otvaranje izložbe i promocija foto-monografije “Između dvije imperije” u Tuzli

Otvaranje izložbe fotografija i promocija foto-monografije „Između dvije imperije“-  Bosna i Hercegovina na fotografijama Františeka Topića (1885. – 1919.) iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine održati će se u Ateljeu Ismet Mujezinović, ponedjeljak, 26. februar 2018. godine sa početkom u 12:00 sati.

Izložba fotografija i promocija foto-monografije je realizovana u organizaciji JU Centar za kulturu Tuzla, Grada Tuzla i Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Na promociji o monografiji će govoriti Mirsad Sijerić, direktor Zemaljskog Muzeja Bosne i Hercegovine i Ahmed Burić. U uvodnom dijelu prisutnima će se obratiti Gradonačelnik Tuzle gosp. Jasmin Imamović. Izložba ostaje otvorena do 10. marta 2018. godine.

Izložba i monografija Između dvije imperije, Bosna i Hercegovina na fotografijama Františeka Topiča 1885. – 1919. predstavlja izbor najzanimljivijih, ranije uglavnom neobjavljivanih Topičevih fotografija. Knjiga i izložba daju kvalitetniji i cjelovitiji uvid u stvaralački opus autora čiji se rad izdvaja kao izvor prvog reda za istraživanje intimne historije i geografije bosanskohercegovačkog društva u osvit jedne od najvećih ljudskih i civilizacijskih tragedija uopšte – Prvog svjetskog rata.

tačno.net
Autor/ica 23.2.2018. u 11:59