Otvorena prva baletska škola na Kosovu

tačno.net
Autor/ica 25.2.2018. u 14:21

Otvorena prva baletska škola na Kosovu

Foto: DK Gračanica

Aleksandar Ilić baletski umetnik, koreograf i umetnički direktor BELEF-a i Lidija Pavlović baletska umetnica i pedagog klasičnog baleta u saradnji Instituta za umetničku igru iz Beograda s Dom kulture Gračanica otvorili su prvu Baletsku školu na Kosovu u Gračanici smer klasičan balet.

Misija Instituta za umetničku igru, jeste decentralizacija umetničke igre klasičnog baleta i savremene igre. Ono što je važno jeste da će se rezultati projekta videti krajem juna završnim koncertom, kada ćemo naravno i podvući neke rezultate tokom ovog našeg višemesečnog rada, a naglašavam i da je u procesu izrada sledećeg projekta, a to je klasičan balet 2, što je jako važno da se ova ideja nastavi, istakao je Prvi solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i koreograf Aleksandar Ilić.

Po rečima baletske umetnice i baletskog pedagoga Lidije Pavlović postupaće se po najvažnijim metodskim principima rada za svaki uzrast, koji su ustaljeni i u svim drugim školama klasičnog baleta.

“Pored svih plesnih koraka, koje sada treba devojčice i dečaci da upoznaju, radićemo i neke druge stvari i lepe koreografije, koji će biti kruna nekog zajedničkog rada”, rekla je baletska umetnica i baletski pedagog.

Inicijator projekta je Snežana Petrović uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

tačno.net
Autor/ica 25.2.2018. u 14:21