Otvoreno pismo glasnogovorniku Vlade Mađarske Zoltanu Kovacsu

Mr. Sci. Edin Osmancevic
Autor/ica 23.12.2021. u 09:09

Izdvajamo

• Politika zvanične Mađarske je kočnica razvoja demokratije u EU! Vaš predsjednik je jedan od najkorumpiranijih političara Evrope koji je zloupotrebio EU fondove bogateći se zajedno sa svojom nepotističkom familijom i kartelom!

Povezani članci

Otvoreno pismo glasnogovorniku Vlade Mađarske Zoltanu Kovacsu

Foto: Twitter

Glasnogovornik Vlade Mađarske Zoltan Kovacs je jučer poručio da je za EU “izazov s Bosnom kako integrisati državu koja ima dva miliona muslimana”.

Gospodine Kovacs, ovom izjavom ste svoju politiku ”integrirali” u istu ideologiju tvoraca i počinioca genocida u Srebrenici! Možda bi Vi ovaj problem sa integracijom bosanskih muslimana riješili na isti onaj način kako su to planirali Mladić i Karadžić?

Znate li da u Njemačkoj živi preko 3 milliona Turaka? Kako je to riješila ova demokratska zemlja koja je počinila holokaust za vrijeme Drugog svjetskog a Vi ste joj bili saveznik u tom zločinu? 1940. Mađarska se pridružila silama Osovine. Sljedeće godine mađarske su snage sudjelovale u invaziji na Jugoslaviju i u invaziji na Sovjetski Savez.

Znate li da je svaki 5 stanovnik Švedske stranog porijekla? Znate li da je glavna kompetitivna prednost ove zemlje u spoljnoj trgovini izvoz ”pameti” odnosno razvoj tehnoloških patenata? Je li znate da je bivši premijer i ministar inostranih poslova Švedske Carl Bildt rekao da su Bosanci i Hercegovci najintegrisanija zajednica koja je promijenila ovu državu?

Kad su vam ovi Bošnjaci branili Austro Ugarsku monarhiju u Prvom svjetskom onda vam nikakav problem nije bio što su ginuli za Vašu državu. Sada su neprihvatljivi za Evropu!

Neka živi Bosna i Hercegovina građanska država tolerancije i suživota kakvu Mađarska samo može sanjati!!!

Mr. Sci. Edin Osmancevic
Autor/ica 23.12.2021. u 09:09