Pametno: Prorektor drugu najveću potporu dodijelio svom rektoru

tačno.net
Autor 2.7.2017. u 11:02

Pametno: Prorektor drugu najveću potporu dodijelio svom rektoru

Foto:dalmacijadanas.hr

Stranka Pametno je reagirala na dodjelu potpore rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu od strane prorektora Miloša Judaša u iznosu od 51.544.58 kuna.

Kako je vidljivo iz tablice o raspodjeli sredstava za potpore u interdisciplinarnom području, Centru za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji te ostalim istraživanjima prijavljenima izravno preko Sveučilišta u Zagrebu, rekotru Borasu je odobreno 51.544.58 kuna.

Priopćenje stranke Pametno prenosimo u cijelosti.

Staro tvrdokorno pravilo kaže kako se mnogi odnosi prepoznaju po “tragu novca”. Najnoviji primjer za to imamo u podjeli novca na Sveučilištu u Zagrebu gdje je prorektor Miloš Judaš drugu najveću svotu novca za istraživanja dodijelio upravo svom nadređenom, rektoru Damiru Borasu. Riječ je o namjenskom institucionalnom financiranju znanstvene i umjetničke djelatnosti u 2017.godini. 
 
Potpora dodijeljena rektoru Borasu iznosi 51.544.,58 kn i jedna je od dvije najveće potpore dodijeljene svim istraživačima Sveučilišta u Zagrebu. Rektorska funkcija već je sama po sebi dovoljno zahtjevna, a rektor Boras spada u starije istraživače iznad 65 godina starosti, čime se izravno smanjila mogućnost ostalih istraživačkih timovima da dobiju više sredstava. Ovaj je primjer poučan i zato jer ukazuje na problematiku autonomije Sveučilišta koja pak rezultira dijeljenjem novca bez kontrole.
tačno.net
Autor 2.7.2017. u 11:02