Pedeset zvaničnika u Sarajevu će protestovati zbog migranata

tačno.net
Autor 26.7.2018. u 09:03

Pedeset zvaničnika u Sarajevu će protestovati zbog migranata

Pedeset vijećnika i većina općinskih načelnika iz Bosanske Krajine u četvrtak će održati mirni protest ispred zgrade Institucija BiH u Sarajevu zbog migrantske krize.

“Mi smo na osnovu odluke Gradskog vijeća Bihaća, vijećnici, većina općinskih načelnika i gradonačelnika odlučili da dođemo u 11 sati ispred Vijeća ministara”, najavio je u srijedu gradonačelnik Bihaća Šuhret u telefonskom razgovoru za TV N1.

Prema njegovim riječima, protestom žele da upozore na tešku situaciju u kojoj se nalazi Krajina, pogotovo Bihać zbog migranata, te da pozovu Vijeće ministara i Ministarstvo sigrunosti da počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom.

“Dolazi nas 50. Nismo htjeli da pozivamo više građana. Namjera nam je da to prođe mirno i dostojanstveno, da pozovemo da se problem riješi”, pojasnio je Fazlić.

Fazlić je kazao da su poslali zahtjev ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću da ih prime, ali odgovor nisu dobili.

Naveo je i da načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića nisu pozvali na skup, dok je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović na godišnjem odmoru, te neće doći u Sarajevo na najavljeni protest.

U gradovima Bosanske Krajine, posebno Bihaću se već duže vrijeme nalaze hiljade migranata, za koje nije osigurana sistemska pomoć državnih vlasti, niti smještaj.

RSE

tačno.net
Autor 26.7.2018. u 09:03

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija