Performans i predstavljanje knjige „Nindža od Japana sa Balkana“ Marije Grujić u Zvonu

tačno.net
Autor 27.4.2018. u 15:20

Performans i predstavljanje knjige „Nindža od Japana sa Balkana“ Marije Grujić u Zvonu

„Nindža od Japana sa Balkana“ stiže nam u Zvono zahvaljujući njegovoj autorici Mariji Grujić Bepi. Naziv je to i knjige i performansa koji će nam upriličiti na prvoj etapi sarajevskog putovanja heroja. „Nindža od Japana sa Balkana je lična priča koja nas vodi u avanturu. Na putovanje heroja. Od Japana do Balkana. U istraživanje sebe. U promenu. Od tamnih kutaka svesti do visoke svesnosti. O sebi, drugima i svetu oko nas“, poručuje Marija Grujić Bepa, a mi vas sa zadovoljstvom pozivamo da nam se pridružite u Zvonu 3. maja u 21:00 i upoznate Mariju, koja je u Japanu upoznala sebe.

Marija Grujić zvana Bepa je autorica. Pisac. Prijatelj duše. Nindža. Matematičarka. Mentorka. Radioničarka. Govornik. Performer. Biciklista. Jogina. Plesačica. Tragalac. Plivačica. Čitač. Do sada je napisala devet knjiga. „Nindža od Japana sa Balkana“ je njen književni prvijenac. Autorica je opusa „Heroji novoga doba“ koji se bavi osluškivanjem, razumijevanjem, razvojem i brendiranjem lične ludosti. Mentorka je i prijatelj duše generacijama i generacijama heroja na njihovim herojskim putovanjima.

Osim što je susret sa Bepom prilika za upoznavanje odlične autorice, on je i prilika za upoznavanje osobe koja je imala dovoljno dara i lične odgovornosti da se odupre očekivanjima, napusti posao profesorice matematike, potom kaže odlučno ne „militantnom mučeništvu“ kako naziva način rada u neoliberalnim okvirima i zaputi se ka osluškivanju vlastitih želja i potreba. Kruna njenog ličnog razvoja bio je boravak u Japanu. Putem vlastitih spoznaja povela je generacije zadovoljnih heroja i heroina koji/e su naučili da je za početak važno biti dobro, a ne dobar, da je važno ne hraniti tuđe slabosti i priznati, poput Japanaca, da nešto ne znamo.

Sve o čemu govori i piše je proživljeno i kao takvo odlična je motivacija svima koji su negdje usput izgubili sebe.

„Nije život za preživljavanje“ kaže Bepa a mi vas pozivamo da se zajedno uvjerimo kako okolnosti ne trebamo prihvatiti kao nužnosti već priliku za promjenu.

tačno.net
Autor 27.4.2018. u 15:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija