Počeli radovi na obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru

tačno.net
Autor 10.11.2017. u 11:59

Počeli radovi na obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru

Radnici dva mostarska komunalna preduzeća Parkovi i Komos rano jutros počeli su akciju čišćenja nacionalnog spomenika BiH – kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru.

Radovima će biti obuhvaćeno čišćenje i odvoz smeća sa ovog lokaliteta te kultiviranje vegetacije što je neophodno uraditi kako bi se moglo pristupiti obnovi spomeničkog kompleksa prema usvojenim projektnim fazama.

Tehnički rukovoditelj radova Milica Dogan istakla je kako će radovi potrajati 7 do 10 dana, zavisno od vremenskih prilika.

Načelnik Odjela za komunalne poslove Grada Mostara, Omer Pajić posebno ističe zajednički angažman mostarskih komunalnih preduzeća i uvjeren je da će se svi planirani radovi u ovoj fazi završiti u predviđenom roku.

“Ovo je samo prvi korak na putu do našeg konačnog cilja obnove Partizanskog spomen groblja nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine. Zajednički rad radnika Parkova i Komosa pokazuje nam da svi zajedno možemo učiniti mnogo više i za Partizansko groblje i za naš grad i državu “, rekao je ovim povodom Sergej Sergio Šotrić predsjednik Odbora za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru.

 Fena

tačno.net
Autor 10.11.2017. u 11:59