Podrška vatrogascima – herojima na svim požarištima

tačno.net
Autor 18.7.2017. u 17:52

Podrška vatrogascima – herojima na svim požarištima

Povodom katastrofalnih požara u našoj zemlji i regionu, Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika Sarajevo upućuje podršku svim vatrogascima-herojima na svim požarištima u našoj zemlji i regionu, te od nadležnih vlasti traži hitno povlačenje najavljenih zakonskih izmjena koje pogoršavaju materijalni položaj vatrogasaca u Federaciji BiH.

Tražimo ne samo da se ove zakonske mjere povuku već i da se poboljša materijalni status vatrogasaca, te da se sve vatrogasne jedinice opreme adekvatnom savremenom opremom.

Za svako društvo je od presudne važnosti imati što bolji sistem zaštite i spašavanja, čiji su vatrogasci najvažniji dio, kako bi mogli adekvatno odgovoriti svim eventualnim izazovima, nesrećama i prirodnim nepogodama.

Kao legitimni i reprezentativni predstavnici državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo u čijem sastavu se nalazi Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo tražimo da se što prije nađu rješenja za poboljšanje statusa svih vatrogasaca.

Tagovi:
tačno.net
Autor 18.7.2017. u 17:52