Ponosnim građanima jedine nam domovine Bosne i Hercegovine

Izdvajamo

  • Međutim, drug  Bijedić  je zaboravio  da je upravo njegov čelnik i predsjednik Nermin Nikšić, kao „borac za čovjeka i državu„ kako im je inače bio slogan, dodjelio Miji Brajkoviću  finansijski iznos od 44% radničkog kapitala, koji je podjeljen  radnicima Hrvatima i Bošnjacima, a Srbima je ostalo „duplo golo„. Na ovaj nači radnici srpske nacionalnosti su  trajno izbačeni iz dioničarskog društva, što dovoljno i karakteristično ukazuje nažalost, ovakav neprincipijelan stav, ovih „busača„ za multietičnost i sl. Svakako bi i organizatoru programa FTV i voditelju ove emisije, bilo pristijnije i svrsihodnije, da se među gostima u sinjoćnoj emisiji  našao i neki „rezervni„ Srbin po Dodiku ili neki „halal„  Hrvat po Čoviću.

Povezani članci

Ponosnim građanima jedine nam domovine Bosne i Hercegovine

Kao građani  ove nam domovine, Bosne i Hercegovine životinjarimo i tonemo sve dublje, u močvarnoj baruštini  sa puno otrova.

Truju nas i uništavaju u kontinuitetu, naši političari i razno-razni mediji kao i televizije.

Sinoćna emisija  Federalne televizije, ODGOVORITE LJUDIMA, upravo me je inicirala poput otrovne strijele, da se oglasim ovim sadržajem. Zašto?

Problematika i tematika razgovora, na relaciji gosti – voditelja emisije, bila je kompleksna i veoma iritirajuća.

Bezbroj puta, iste priče, sa istim ili sličnim ljudima, o pitanjima, veoma visoke politike, kao naše kandidature za EU i NATO.

Apriori  se, uvijek postavlja pitanje, kako na zadatu tematiku odgovarati neljudski i neljudima, u našoj društveno- politikantskoj nerealnosti.

Svaki pristup ovakvim temama, sa sagovornicima iz SNSD i HDZ-a, upravo, dvije dokazane i rušilačke, nacionalističke  stranke, ogavne su bljuvotine i neposredno trovanje, naših razumnih slušalaca i gledaoca, ovakve emisije.

Ne mogu se odati utisku, zašto to nama priređuju TV kuće, kao javni emiteri, kojima kao građani redovno plaćamo pretplatu, za razliku od brojnih komercijalnih televizija, koji mogu emitovati, sve što žele.

Nismo li zaista, toliko blesavi, neuki i bezosjećajni, za našu jadnu i ponižavajuću, cjelokupnu društveno političku scenu, da bi redovno podnosili, otrovne , licemjerne i lukave tirade, čimbenika HDZ-a, veliko hrvatskih „ugroženih„  čimbenika i SNSD-ovih, veliko srpskih guslara, koji stalno „ gude„ propalu Kosovsku mitologiju.

Kako to veli, stara latinska: „ Nomina sunt odisosa / Imena su mrska/ „ne bi im niti spominjao imena, jer svi oni guslaju i orguljaju, sa istim notama?

Da li će oni, kao građani ove nam države, sa svima ostalima u NATO ili neće, sporno je pitanje o kome se i ne treba truditi objašnjavati ili dokazivati, ali je suštinski odgovor, svima, pa i „dodikovcima i čovićevcima„ da se moraju poštovati i odluke i zakoni viših naših zakonodavnih tijela, kako Parlamenta isto tako i Ustavnoga suda.

Drugo je pitanje veoma interesantno i aktuelno, u vezi je i usvajanjem plana za NATO. Da li u ovakvim okolnostima  zaista, trebamo imenovati mandatara za predsjednika državne Vlade, odnosno premijera Vijeća ministara znajući unaprijed njegov stav i politike, koju predstavlja u negiranju navedenih aktivnosti za ulauak u NATO.  Perifidno je i veoma lukavo nastojanje učesnika„ udruženog rušilačkog poduhvata„  sopstvene države, kako bi isti nacionalistički kadrovi SNSD-a i HDZ-a, okupirali i pozicije i nadležnosti  novo izabranog Vijeća ministara. Na takav način olakšano bi nastavili svoju rušilačku politiku, prema državi koju ne poštuju niti vole, jer imaju neke svoje rezervne surogate, u Srbiji i Hrvatskoj kao našim „dušebrižnicima„.

Kada je, zaista, takvo stanje i lukava nastojanja da se na ovaj način i riješi pitanje formiranja Vijeća ministara, svakako je bolje i primjerenije riješenje da stari saziv nastavi svoj tehnički mandat, neka se sačekaju i novi izbori, ali da se nacionalistima i rušiteljima ne dozvole njihove očite nakane.

Svakako je nužno svim mjerama i djelovanjem udruženih patriotskih snaga, da li ih ima i koliko ima u foteljama zakonodavnih tijela, prije svega u Parlamentima, učiniti i maksimalnu podršku našim članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, da ostanu dosljedni u svojim stavovima.

Kada je istinski i očigledno, izdajničko djelovanje nacionalističkih snaga u koalicionom sudejstvu  Dodika i Čovića, kao i članova njihovih predstavničkih kandidata iz SNSD-a i HDZ-a, u svim organima vlasti na državnom nivou, ozbiljno se nameće i pitanje  jedinstvenog i organizovanog nastupa i djelovanja i svih probosanskih i Bošnjačkih snaga.

Ovo je pitanje  veoma kompleksno i nedefinisano, sa aspekta patriotskog ali istinitog odnosa prema svim pitanjima i riješenjima za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

Fotelje su  veoma čudan i promjenjljiv mamac, često i unosan i ljepljiv, za mnoge „papke„ bez obraza i morala, što bi i starinska rekla „ hiljadu će promjeniti vjera.. „.

U sadašnjim našim okolnostima, već je uočljivo, da se u tzv. probosanskom bloku mnogo toga ljulja i nedefinisano je  poimanje patriotske i građanske opcije  udruženih snaga u budućoj vlasti, na svim nivoima.

Ni u kome slučaju ne smiju se zanemariti i ignorisati, konstruktivni razgovori i dogovori i sa starankom SDA, koja se nikako ne može staviti na istu vagu sa nacionalistikim starnakama HDZ-a i SNSD–a, iako je, po mnogim njihovim negativnim radnjama u prošlosti ne treba amnestirati, ali isto tako niti zanemariti njihov istinski patriotizam kada je u pitanju država Bosna i Hercegovina.

Sve je ovo zahtjev današnjeg trenutka postojanja i djelovanja rušilačkih snaga na državu i njene institucije  što je sve postala realnost naše društveno-političke scene.

Sinoćni gosti u navedenoj emisiji gospoda parlamentarci Džonlagić, Mehmedović i Bijedić, nastupili su u svojim diskusijama i porukama kao jedinstveni i patriotski trio, u interesu države, naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Za svako čestitanje je i tako i trebaju da djeluju iz fotelja Parlamenta, kada je u pitanju državni interes i njenih građana  koji je vole i žele i njen i svoj prosperitet.

Na kraju, kao nezaobilazna tema, a inicirao je gost emisije poštovani Bijedić, kao predstavnik SDP-a, govoreći o intresnim sferama djelovanja u prošlom i sadašnjem vremenu SDA i HDZ-a, navodeći primjer uzurpacije i prisvajanja i firme Aluminij iz Mostara. Lijepo, da ljepše i nije moglo biti, jer je moja neposredna borba za Aluminij već pune 23 godine, da li nevidljiva, nedostupna ili neinteresantna za državu, javnost i građane u cjelini.

Međutim, drug  Bijedić  je zaboravio  da je upravo njegov čelnik i predsjednik Nermin Nikšić, kao „borac za čovjeka i državu„ kako im je inače bio slogan, dodjelio Miji Brajkoviću  finansijski iznos od 44% radničkog kapitala, koji je podjeljen  radnicima Hrvatima i Bošnjacima, a Srbima je ostalo „duplo golo„. Na ovaj nači radnici srpske nacionalnosti su  trajno izbačeni iz dioničarskog društva, što dovoljno i karakteristično ukazuje nažalost, ovakav neprincipijelan stav, ovih „busača„ za multietičnost i sl.

Svakako bi i organizatoru programa FTV i voditelju ove emisije, bilo pristijnije i svrsihodnije, da se među gostima u sinjoćnoj emisiji  našao i neki „rezervni„ Srbin po Dodiku ili neki „halal„  Hrvat po Čoviću.

Sve je za razmišljanje onima, koji su još sačuvali zdrave moždane vijuge ili nezatrovane čipove  sospstvenih memorija u ovoj našoj močvarnoj baruštini.