Poruka Nenada Periša: Hvala Beogradu na srcu koje mi je dao

N1
Autor 20.5.2022. u 18:30

Poruka Nenada Periša: Hvala Beogradu na srcu koje mi je dao

Foto: Nenad Periš (Dragan Mujan/Nova.rs)

Nenad Periš, otac tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša, danas se na ispraćaju svoga sina iz Beograda u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, zahvalio svim građanima Beograda i Srbije, kao i MUP-u.

„Hteo bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu, na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život. Srce koji mi je Beograd dao i građani Beograda i cele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osetim ljudsku ljubav, ljudsku brigu saosećanje i sve ono što čoveku u takvim trenucima treba.

Takođe bih se zahvalio MUP-u Srbije koji je napravio ogroman posao, neverovatan poosao i koji je u svakom mom kontaktu sa njima bio pre svega ljudski kontakt, a onda vrlo profesionalan i onakakav kakav je trebalo da kroz ovakvo razdoblje prođem, a da ipak saznam detalje koji su u istrazi dolazili na videlo. Još jednom hvala svakom policajcu, načelniku i i svima koji su učestvovali u tome.

Došli smo do kraja, danas odlazim sa svoijim sinom kući. Okrećem jednu novu stranicu života koja će biti prožeta sećanjima iz Beograda, tugom neizmernom, mojim krstom na leđima, ali mislim da ću biti bolji čovek“, rekao je Periš.

I beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, uputio je tokom ispraćaja poruke mira i ljubavi.

Kako piše N1, Hočevar je naglasio da mu je drago da su se svi Beograđani pridružili molitvi, kao i da je Matejev otac Nenad pomogao „svojom zdravom, svestranom refleksijom da je među svima nama, pa tako i između Srbije i Hrvatske uspostavljen jedan novi odnos“. „Tako gledam na to – kao na poziv da nikada među nama ne prestane prijateljstvo, razumevanje i ljubav“, rekao je Hočevar.

Podsećamo, ranije danas više desetina Beograđana oprostilo se u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Beogradu od tragično nastradalog Splićanina Mateja Periša, mladića za kojim je Beograd, ali i ceo region, tragao 139 dana.

Posle ispraćaja u Beogradu, porodica je preuzela posmrtne ostatke i krenula put Splita.

Podsećamo, Perišu se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima istrčao iz kluba „Gotik“ u beogradskoj Beton hali.

Posle četiri i po meseca, pronađen mrtav u reci, kod Ade Huje.

Danas.rs

N1
Autor 20.5.2022. u 18:30