Poskupljuje grijanje?

Autor 9.12.2010. u 14:40

Poskupljuje grijanje?

Gradska toplana u Banjaluci uputila je zahtjev gradonačelniku da odobri poskupljenje grijanja za 2011., koje sada košta 1,35 KM po metru kvadratnom.

“Na ovaj korak `Toplana` se odlučila jer cijena grijanja nije mijenjanja u posljednjih pet godina, dok je mazut u međuvremenu poskupio za oko 44 odsto”, rekla je Srni portparol “Toplane” Žaklina Mijatović, navodeći da nisu precizirali koliko će biti poskupljenje.

Ona je dodala da su u ovom periodu po nekoliko puta poskupljivali voda, struja i ostali energenti koje “Toplana” koristi za proizvodnju toplotne energije.

Mijatovićeva je precizirala da je “Toplana” već nekoliko puta tražila poskupljenje gradskog grijanja, ali da Grad to nije odobrio.
“Grad je za narednu godinu iz budžeta odobrio 800.000 KM za `Toplanu`, što je svakako mali iznos”, dodala je ona.

Mijatovićeva je najavila da će “Toplana”, ukoliko dođe do povećanje cijena grijanja, subvencionisati socijalno ugrožene kategorije, na osnovu spiskova Centra za socijalni rad.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je novinarima da od “Toplane” još nisu dobili zahtjev za povećanje cijene grijanja, već samo detaljnu analizu ekonomsko-finansijske pozicije “Toplane” i analizu cijena troškova.

“Toplana prelazi u nadležnost grada od prvog januara iduće godine i ukoliko bude donijeta takva odluka, na gradskoj skupštini će se razmotriti šta treba učiniti po tom pitanju”, rekao je gradonačelnik.

I Davidović je istakao da ukoliko gradski odbor “Toplane” donese odluku o povećanju cijena grijanja, treba subvencionisati ugrožene kategorije.

Tagovi:
Autor 9.12.2010. u 14:40

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija