Poštovani, reise Kavazoviću, „razdesite„ ovu frekvenciju

Izdvajamo

  • Zato mi je i nepodnošljiva Vaša podešenost frekvencija, sa njegovim orguljaškim orkestrom, kao i njegovog jarana, guslara iz Laktaša, kao i njihovih „čistokrvnih„ želja i nakana. Vaši stavovi i razmišljanja, ukazuju na mogućnost podrške i potpore, ovim razaračkim kandidatima, orguljašu Draganu i guslaru Miloradu, da mogu biti birani u novi saziv Predsjedništva, što je van svake pameti.

Povezani članci

Poštovani, reise Kavazoviću, „razdesite„ ovu frekvenciju

Kako to piše na Internetu; „Bakir Izetbegović tvrdi kako je njegov babo, uz to što je njemu ostavio u amanet Muslimane u BiH i šire, ostavio u amanet Turcima Bosnu i Hrecegovinu- iako bi se prije reklo kako su njemu i sinu mu u amanet Turci ostavili svoje interese na Balkanu. Bakir Izetbegović još u svjetlu toga nije obajsnio ovu izjavu svoga babe, a ni kome je njegov umrli babo ostavio u amanet odlikovanje koje je primio od Tuđmana Franje.

Neka prošla i sadašnja vremena, u ovome predizbornom periodu, kod mnogih osoba, poput „ apokalipse„ podižu sospstveni veo na licu i na svjetlo dana, pokazuju pravo lice.

Upravo, iznoseći svoja razmišljanja, koja su u tajnosti čuvali, u svojim čipovima memorija.

Primjera radi, evo i uvaženi vjerski vjerodostojnik kod Bošnjaka, reis Husein ef. Kavazović, koji je dosada i mudro ćutao, veli;

kavazovic

Dakle, konačno je ovom izjavom, podesio zajedničku frekvenciju razmišljanja i stavova, lukavog i licemjernog „čistokrvnog„ Hrvata, Dragana Čovića.

Svakako je, istovremeno, osigurao i „zelenu kartu„ mogućeg priznanja i odlikovanja, ukoliko bi nedaj Bože ili dragi Allahu, zaista, na izborima i pobjedio Dragan Čović, koji bi ga kao predsjedavajući Predsjedništva, uskoro, mogao i odlikovati.

Kakva li je razlika, u prošlom ili sadašnjem vremenu, imajući u vidu, zaista, podanički odnos, prema našem dokazanom agresoru ili neprijatelju, bez obzira na različita razmišljanja i sospstvene postupke.

AP

U čemu je razlika, samo se radi o prošlom i sadašnjem vremenu, kada je rah. Alija Izetbegović, naš Predsjednik države, primio odlikovanje od predsjednika agresorske države Hrvatske, Franje Tuđmana i sadašnje vrijeme, kada reis Kavazović, sa vjerovatnoćom, treba primiti slično odlikovanje, od dokazanog rušitelja naših državnih vrijednosti, Dragana Čovića?

Kako to piše na Internetu; „Bakir Izetbegović tvrdi kako je njegov babo, uz to što je njemu ostavio u amanet Muslimane u BiH i šire, ostavio u amanet Turcima Bosnu i Hrecegovinu- iako bi se prije reklo kako su njemu i sinu mu u amanet Turci ostavili svoje interese na Balkanu. Bakir Izetbegović još u svjetlu toga nije obajsnio ovu izjavu svoga babe, a ni kome je njegov umrli babo ostavio u amanet odlikovanje koje je primio od Tuđmana Franje.

Kako je uopće Alija Izetbegović mogao primiti odlikovanje od nekog koga sada Muslimani, na čelu s Bakirom Izetbegovićem, svim silama žele prikazati kao agresora i neprijatelja, a preko koga su u ratu primali svu pomoć – od hrane i lijekova do naoružanja i mudžahedina; a i Bakirova mater se nalazila u izbjeglištvu u Hrvatskoj, kao i oko 400 000 Muslimana.“ / završen citata /

Da li se, u predizbornom periodu, uvaženi Reis, osjetio i „čistokrvnim„ Bošnjakom, po mogućnosti zagovarajući i državu Bošnjaka, Hrvata i Srba. Apsolutno zanemrijući saznanja, postojanja našeg nedoličnog Ustava i ustroja nakaradne države, koja nam je nametnula međunarodna zajednica u Dejtonu.

Ignorišući građane, ove nam  po mnogima, jedine domovine, Bosne i Hercegovine, njihova ljudska prava u jednakopravnosti, a nikako afirmacija genocidnih tvorevina; Republike Srpske i Herceg Bosne, kao i neke moguće „fildžan„ državice, kao trećeg entiteta.

Zaboravlja, uvaženi Reis, da i Bošnjacima u RS-u i Srbima u Federaciji, nije dozvoljeno da glasaju  i da sami učestvuju u kandidaturi za sve nivoe vlasti, te je apsurdno, u ovakvim prilikama i okolnostima i razmišljati o nekim željenim ili isključivim pravima, svakog od naroda, da biraju svoje predstavnike.

Obične su demagoške floskule ovakvih nakana i preporuka, što je već viđeno u fašističkoj Njemačkoj iz godina 1935, po tzv. Nirbergškom zakonu, gdje su nacisti tražili isto ili nešto slično.

Dakle, poštovani i uvaženi Reisu ef. Huseine Kavazoviću, iskren da budem, uvijek sam uvažavao i cijenio, pratio i podržavao mnoge Vaše stavove i mišljenja, ali Vam moram saopštiti, da mi se posebno u ovome periodu, pred izbore ne sviđa i ovaj Vaš izrečeni stav.

Konstitutivni narodi, floskula je cinizma, koja nam je nametnuta, jer u ovim našim uslovima, ništa i ne znači, kao i multietičnost pretvorena od nekadašnjeg „bratstva i jedinstva„ u „mutnoetičnost„ na čemu se tobože trebaju graditi temelji ove nakaradne države.

Ne, nama je nužna građanska opcija države, gdje svi građani trebaju i moraju biti ravnopravni, sa poštovanjem i uvažavanjem svakog indentiteta naroda, sa njihovim osobinama i vrlinama.

Kao bosanski Srbin, redovno sam u prošlosti i u današnje vrijeme, čistio sospstvena sunarodnjačka dvorišta, sa osudama i genocida i postojanja Republike Srpske, kao rezultat takve tvorevine, što sam očekivao i od mojih komšija Bošnjaka i susjeda Hrvata.

Nažalost, stanje je ovakvo, kakvo je, do promjene naših mentalnih sklopova i zastarjelih čipova u sopstvenim moždanim memorijama.

Uz dužno poštovanje, indentiteta mojih dobrih komšija Bošnjaka, sa kojima sam odrastao i provodio najljepše mladalačke godine, na Vratniku, upravo iznad Kovača, ispod Jekovca, do današnjeg mezarja naših boraca Armije BiH i našeg Predsjednika, rah. Alije Izetbegovića.

Danas, kao mostarski Sarajlija, poštovani Reise, osjetio sam i doživio i agresiju i torturu, nedoličnih agresorskih snaga, sa istoka i zapada, a posebno na ovim prostorima grada Mostara i bliže Hercegovine, djelovanjem zločinačkog poduhvata naših susjeda, sa HDZ-om, njegovom politikom i njegovim čelnikom, Draganom Čovićem.

Zato mi je i nepodnošljiva Vaša podešenost frekvencija, sa njegovim orguljaškim orkestrom, kao i njegovog jarana, guslara iz Laktaša, kao i njihovih „čistokrvnih„ želja i nakana.

Vaši stavovi i razmišljanja, ukazuju na mogućnost podrške i potpore, ovim razaračkim kandidatima, orguljašu Draganu i guslaru Miloradu, da mogu biti birani u novi saziv Predsjedništva, što je van svake pameti.