Pravda za Davida ispred Policijske uprave Banjaluka

tačno.net
Autor 20.9.2018. u 12:59

Pravda za Davida ispred Policijske uprave Banjaluka

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, i danas stoji sa grupom građana ispred Policijske uprave Banjaluka uzvikujući “Ko je ubio Davida”.

Okupljanje ispred zgrade Policijske uprave počelo je u srijedu uveče nakon što je na skupu Pravda za Davida na Trgu Krajine nepoznati muškarac prišao Davoru Dragičeviću, zaprijetio mu i povukao ga za ruku. Odmah nakon napada skup je prekinut i okupljeni su glavnom banjalučkom ulicom krenuli prema zgradi policije.

Davor Dragičević tvrdi da je protest pred policijom izazvan jer je policija okrenula glavu kada ga je muškarac napao.

“Da mi nismo reagovali pripadnici MUP-a RS (Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske) ne bi reagovali, kao što nisu reagovali kada su oteli Davida i ubili ga u onim prostorijama (pokazao na zgradu PU). Dosta je, ovo je kraj. Ostajemo ovdje dok sve i jedan saučesnik i ubica ne budu privedeni”, rekao je Davor Dragičević.

Kako je veče prolazilo tako se i povećavao broj građana koji su došli da daju podršku Davoru.

Građani su gotovo cijelu noć stajali u velikom broju ispred Policijske uprave. Pjevali su Davidovu pjesmu “Klinac u getu”, uzvikivali “Pravda za Davida”, te “Ko je ubio Davida” i “Ubice, zločinci”.

Davor Dragičević je rekao da nema namjeru da ode ispred Policijske uprave dok se ne pronađu ubice njegovog sina Davida, a institucijama je dao rok do 25. septembra da riješe slučaj. Pozvao je i građane da mu se u što većem broju pridruže.

Veliki broj policajaca obezbjeđuje zgradu Policijske uprave.

U dosadašnjem toku okupljanja nije zabilježen nijedan incident. Građani su čak pozivali policijace da skinu uniforme i da im se priključe.

Agencija Srna objavila je kako je policija privela Đorđa Marinkovića iz Brčkog, koji se nalazi u službenim prostorijama Policijske stanice Centar u Banjaluci na ispitivanju, nakon incidenta na Trgu Krajine.

RSE

tačno.net
Autor 20.9.2018. u 12:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija