Predrag Kojović: Fizički napadi na neistomišljenike terenski je rad SDA

tačno.net
Autor 12.3.2018. u 17:23

Predrag Kojović: Fizički napadi na neistomišljenike terenski je rad SDA

Urednik političkog magazina Stav fizički je nasrnuo te zaprijetio smrću profesoru Enveru Kazazu na Filozofskom fakultetu gdje Kazaz radi.

Razlog je Kazazovo dugogodišnje političko komentiranje čiji je kritički ton u velikoj mjeri usmjeren na politiku SDA, koju Stav brani.

„Nakon ovakvog čina, napadač više ne bi trebao pripadati uopšte medijskoj sceni BiH a kamo li biti na čelu jednog političkog magazina. SDA propagandisti izgubili su bitku riječima i prešli su na fizičke obračune. Pozivamo policiju i tužilaštvo da rade svoj posao te, kakav god bio ishod njihovog rada, pozivamo intelektualce da ne odustaju od javnog iznošenja svojih političkih stavova ma na koga se oni odnosili“, rekao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

Napad na profesora Envera Kazaza je drugi fizički napad u posljednjih mjesec dana na SDA neistomišljenike u Sarajevu. Prvi je napadnut Nedžad Latić, na šta smo također reagovali. Tad smo upozorili da će neadekvatno reagovanje na napad na Latića proizvesti druge napade. To se i deseilo. Krajnje je vrijeme za najširu društvenu osudu gušenja slobode govora u Sarajevu. Osim policije i tužilaštva, najmanje što možemo očekivati jest da akademska zajednica, nevladin sektor, mediji, kao i političke partije, bez izuzetka, poimenično, svako iz svog ugla, osudi napadače. U protivnom, može ih se smatrati saučesnicima.

tačno.net
Autor 12.3.2018. u 17:23