Predrag Kojović: Poreska reforma je preduslov ekonomskog napretka!

tačno.net
Autor 12.10.2017. u 16:36

Predrag Kojović: Poreska reforma je preduslov ekonomskog napretka!

Pad rasta BDP-a u ovom kvartalu jasno ukazuje na to da su politička korupcija i nacionalistička retorika glavna prepreka u pokretanju investicionog ciklusa i samim tim ključni generator ekonomskog siromaštva građana.

Postojeća analiza ekonomskih indikatora sugeriše da je proizvodni sektor doživio ozbiljan pad koji je neprimjetno ublažen rastom u sferama umjetnosti, zabave i rekreacije, sektora koji su po sebi ekonomski beznačajni.

Realni sektor izdiše pod nametima vlasti, strani investitori zaobilaze korumpiranu i političku nestabilnu državu u širokom luku i čini se da nas vlast vodi u novu recesiju uprkos činjenici da se EU, od čijeg privrednog rasta zavisimo, oporavila od krize 2008. Koncept po kojem su najveći teret finansiranja države do sada nosila poreska i druga opterećenja na rad, odnosno, platu doživljava neuspjeh. Nezaposlenost ne pada, siva ekonomija cvijeta a unutrašnji i vanjski dug raste.

Mi ćemo kroz set zakona ponuditi građanima svoju ekonomsku viziju u kojoj će oni koji imaju više nositi veći poreski teret i u kojem će se umjesto rada, odnosno, plata, daleko više oporezivati kapital, i finansijski i onaj u nekretninama.

To je ne samo socijalno pravedno nego i ekonomski neophodno i to je ono što ćemo mi raditi, stoji u saopštenju  Naše stranke.

tačno.net
Autor 12.10.2017. u 16:36