Prva žrtva koronavirusa u BiH: U Bihaću preminula starija žena

tačno.net
Autor 21.3.2020. u 16:41

Prva žrtva koronavirusa u BiH: U Bihaću preminula starija žena

U Bihaću je potvrđen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” Hajrudin Havić radi se o starijoj gospođi koja je u ovu bolnicu prevezena prije dva dana.

Ona je, kaže, bila u izuzetno teškom stanju. Havić nam nije mogao dati više informacija u vezi sa ovim slučajem. Nezvanično saznajemo da je ova žena koja je rođena 1944. godine, bila u kontaktu sa sinom koji je iz Njemačke došao u BiH, te je navodno bio zaražen koronavirusom. Također, ona je bila i srčani bolesnik.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon što je testirano šest novih uzoraka, utvrđeno je da su dva pacijenta iz Bihaća pozitivna na koronavirus. Tako su do sada iz Bihaća ukupno četiri slučaja testirana pozitivna na koronavirus.

Ukupan broj zaraženih se time u našoj državi popeo na 93. Situacija po gradovima u Bosni i Hercegovini je sljedeća:

Banja Luka – 45, Sarajevo – 3, Mostar – 7, Zenica – 4, Konjic – 10, Čelinac – 3, Laktaši – 2, Bihać – 4, Tešanj – 2, Orašje – 1, Goražde – 3, Srbac – 1, Prnjavor – 1, Ribnik -1, Modriča – 1, Bosanska Dubica-1, Prijedor – 1, Bijeljina – 1, Derventa – 1 i Bosanska Gradiška – 1.

Klix.ba
Tagovi:
tačno.net
Autor 21.3.2020. u 16:41

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija