“PTICE” večeras u Banja Luci

tačno.net
Autor 3.12.2017. u 10:12

“PTICE” večeras u Banja Luci

Jutros je ansambl Mostarskog teatra mladih otputovao u Banja Luku gdje će večeras u Domu omladine sa početkom u 18,00 sati izvesti predstavu “Ptice” po Aristofanu. Predstava je nastala u omladinskom glumačkom kampu “Ptice”, koji je u Kotor Varoši održan od 25. do 31. oktobra u okviru projekta “Ljubav prema glumi – ljubav prema ljudima”, koji Dom kulture “Miroslav Miro Pejović” realizuje uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

Tekst Aristofanove komedije “Ptice” za ovu priliku adaptirao je Velimir Dragoljević, a polaznici kampa – mladi glumci pripremali su pod stručnim nadzorom režisera Novice Bogdanovića.

“Predstava počiva na duhovitim i ironičnim metaforama i simbolima utopije, te na scenskim prizorima radikalnog eskapizma, kao bijega od tegobne društvene realnosti”, istakao je Dragoljević.

Mješoviti ansambl mladih iz BiH, sastavljen od polaznika kampa iz Kotor Varoši, Banja Luke, Mostara, Jajca, Zenice i Nove Bile, kroz igru ptica i njihovih krila postigao je željenu metaforu.

“Isto kao što su ljudi oduvijek imali potrebu da savladaju nešto važno, tako smo i mi gradili na sceni novu savremenu priču, kroz paralelu između plesa i ptica”, naglasio je Dragoljević.

Biće ovo četvrta izvedba ove predstave u kojoj igra preko 30 mladih glumaca.

tačno.net
Autor 3.12.2017. u 10:12