Puljak: „Split će biti glavni grad promjena u Hrvatskoj“

tačno.net
Autor 8.5.2022. u 14:15

Puljak: „Split će biti glavni grad promjena u Hrvatskoj“

Foto: Matija Habljak/Pixsell

Došli smo u Zagreb s punim poštovanjem prema glavnom gradu Hrvatske. Nemamo nikakav antagonizam, ali Split će ovih dana i na ovim izborima biti glavni grad promjena u Hrvatskoj i izabrati uvođenje reda koje će se jednog dana, nadam se, preliti na cijelu državu“, poručio je s Markovog trga u nedjelju Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika Splita.

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak poručio je u nedjelju s Markovog trga da će građani Splita uskoro birati između dva modela upravljanja gradom, između reda i nereda, kao i da će Split biti glavni grad promjena u cijeloj Hrvatskoj.

„Glavni oponenti u Splitu, predstavnici stare politike, govore da mi je Split samo odskočna daska za Pantovčak i Markov trg. Došli smo na Markov trg upravo zato da građanima Hrvatske skrenemo pozornost da se u Splitu na sljedećim izborima odvija borba između reda i nereda, između dva modela upravljanja gradom. Prvi je naš model koji smo živjeli zadnjih 10 mjeseci, a to je red u svim segmentima vođenja grada. Drugi je HDZ-ov, model klijentelizma, korupcije i kriminala, borbe samo za svoje uske stranačke i privatne interese. Cijela Hrvatska gledat će kako građani Splita biraju red i budućnost“, rekao je Puljak.

Osvrnuvši se na kandidata HDZ-a koji je kao svoju prednost istaknuo veze s Markovim trgom, Puljak je kazao kako se zbog toga stječe dojam da HDZ ucjenjuje građane Splita. “Uvođenje reda neće ovisiti o njihovim ucjenama, nego o tome što građani Splita žele. Došli smo u Zagreb s punim poštovanjem prema glavnom gradu Hrvatske, nemamo nikakav antagonizam, ali Split će ovih dana i na ovim izborima biti glavni grad promjena u Hrvatskoj i izabrati uvođenje reda koje će se jednog dana, nadam se, preliti na cijelu državu“, rekao je Puljak.

Kako je istaknula saborska zastupnica Centra Dalija Orešković, Hrvatska ima resurse i potencijale s kojima bi mogla biti prosperitetna za sve svoje građane, ali nije jer se HDZ 30 godina odnosi prema državi kao da je njegov plijen. Više se niti ne skriva, otvoreno se govori da je za ostvarivanje bilo kojeg prava propisanog zakonom, potrebna izravna veza s ministrom“, kazala je Orešković, dodajući da je HDZ porobio državu za svoju interesnu zajednicu.

„Da bi mogao nekažnjeno prolaziti unatoč nizanju jedne korupcijske afere za drugom, HDZ je stvorio nered u institucijama na svim razinama. Slabo pravosuđe, eutanazirana antikorupcijska tijela, nesređene evidencije, od popisa birača do popisa državne imovine, samo su dio tog nereda. Pod takvim teretom HDZ-a Hrvatska propada. U Splitu i u Zagrebu, u kojima je nakon lokalnih izbora HDZ smijenjen s vlasti, došlo je do promjene modela upravljanja pavlast više nije prilika za podjelu plijena. Za takvu Hrvatsku borit ćemo se na sljedećim parlamentarnim izborima, kad god oni bili“, rekla je Orešković.

tačno.net
Autor 8.5.2022. u 14:15