Raif Dizdarević predsjednik Odbora za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru

tačno.net
Autor 3.10.2017. u 09:18

Raif Dizdarević predsjednik Odbora za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru

“Juče je održan sastanak Upravnog odbora Udruženja antifašista i boraca NOR – a Mostar na kojem je doneseno nekoliko izuzetno važnih odluka. Formiran je Odbor za obnovu i revitalizaciju Partizanskog groblja u Mostaru koji broji 69 istaknutih antifašista iz Bosne i Hercegovine, ali i država nastalih raspadon Jugoslavije.

partizansko groblj eu mostaru

zapaljenulazupartizanskog

Za predsjednika Odbora izabran je Raif Dizdarević. Prvi sastanak Odbora biće održan u toku mjeseca i time će se staviti tačka na sve špekulacije koje se pojavljuju u javnosti o tome ko i na koji način će voditi ove aktivnosti. Na sastanku je zaključeno da sastav odbora nije konačan i da ima mjesta za sve koji žele pomoći u realizaciji ovog izuzetno važnog i zahtjevnog projekta.

za konkurs februar

Takođe donesena je odluka o raspisivanju Javnog poziva za podnošenje prijedloga za februarska priznanja (Nagrada 14. februar i Plaketa 14. februar). Kandidati mogu biti pojedinci, organizacije, institucije, preduzeća, svi koji su u minulom vremenu postigli značajne rezultate u svom radu istovremeno afirmišući Mostar i njegovu antifašističku prošlost, a u skladu sa odredbama Pravilnika o dodjeli februarskih priznanja.

Prijedloge sa detaljnim obrazloženjem dostaviti u UABNOR Mostar do 31. decembra 2017. godine.

Nagrade će biti uručene na SVEČANOJ AKADEMIJI koja će biti održana februara 2018. godine”, stoji u saopštenju Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar (UABNOR). 

tačno.net
Autor 3.10.2017. u 09:18