Rat Vlade i Mola još će se intenzivirati?

Autor 25.5.2011. u 00:58

Rat Vlade i Mola još će se intenzivirati?

Oštra reakcija hrvatskog dijela NO-a Ine, koji je odbio mišljenje odvjetnika da je upravljački model tvrtke u skladu sa zakonima, pokazuje da bitka ni izbliza nije gotova

Ina je na traženje Nadzornog odbora angažirala odvjetničko društvo da analizira upravljački model kompanije, zatim ga usporedi s onim što piše u hrvatskim zakonima, a onda da donese mišljenje o usklađenosti modela upravljanja sa zakonodavstvom.

Odvjetničko društvo Madirazza i partneri zaključilo je da je sve zakonito, a Ina je o tome obavijestila javnost i Nadzorni odbor. Činilo se to kao svršetak sukoba Vlade i Mola, no taj sukob prema svemu sudeći nije ni izbliza gotov. Nakon što su Mađari propustili na sjednicu Nadzornog odbora hrvatske članove Uprave Ine te je objavljeno i da je postignut dogovor između Vlade i Mola o dividendi, činilo se da će hrvatska strana odustati od inzistiranja na promjeni upravljačkog modela. Posebno stoga što su i prije stizali signali da je hrvatskoj strani važno osjetiti da su Mađari spremni na kompromis. Dogovorom o dividendi koji je postignut tik uoči skupštine pokazalo se da je kompromis moguć. Stoga je obavijest o prolaznoj ocjeni odvjetničkog društva na upravljački model Ine dala naslutiti kako je ona sastavni dio dogovora o podjeli dijela dividende. Međutim, oštra reakcija hrvatskog dijela Nadzornog odbora, koji su odbili raspravljati o mišljenju odvjetnika, tvrdeći da nije izrađeno na temelju svih potrebnih podataka, pokazuje da bitka ni izbliza nije gotova. Naprotiv, nakon što Mađarska završi s predsjedanjem EU u srpnju, vjerojatno će se još intenzivirati.

poslovni.hr

Tagovi:
Autor 25.5.2011. u 00:58