Ratnom vojnom invalidu otimaju stan zbog 400 KM duga

Naila H.
Autor 4.11.2019. u 13:07

Ratnom vojnom invalidu otimaju stan zbog 400 KM duga

Foto: D. Pašalić

Ratni vojni invalid Mirsad Šahinović, poštenjačina iz Zenice, koji je pronašao 16.000 KM i vratio ih vlasniku, proglašen herojem grada, ovih dana vodi još jednu životnu borbu. Šahinoviću je, naime, stigla obavijest da ostaje bez krova nad glavom zbog 400 KM duga za grijanje.

Kako priča za „Dnevni avaz“, ogorčen je i ne može vjerovati da ga „Grijanje“ tereti za dug napravljen u periodu kada on nije živio na toj adresi.

– Dug za koji me tereti „Grijanje“ uopće nisam napravio, jer nisam tada ni živio u tom stanu. Ovo je smiješno šta se radi. Vjerujte, nisam dobio nijedan poziv na sud, a uručili su mi rješenje da prodaju stan. Apsurd! – tvrdi on.

Išao je, kaže, i do Tužilaštva, da sve prijavi, jer je, tvrdi, na sceni kriminal.

– Ratnom vojnom invalidu otimaju stan zbog  400 KM duga. Sramota! Ranjen sam u ratu, preživljavam od 50 KM invalidnine i mizerne penzije – kaže Šahinović.

Napominje da nije sporan dug od 400 KM, plus zatezne kamete, ali da ga ne želi platiti iz principa i kako bi se konačno, kaže, usprotivio preduzeću koje godinama građanima zbog mizernih dugova uzima stanove i krov nad glavom.

– Neću platiti dug. Želim ovo istjerati do kraja. Kome je za oko zapao moj stan? Zašto mi nisu dostavili pozive na sud, vidjeli dokaze? Neko je sve dobro osmislio. Ići ću do Strazbura, ali stan ne dam – zaključuje Šahinović.

Šahinoviću je krajnje sumnjivo što sud, najprije, nije donio odluku da se „Grijanje“ namiri od njegove penzije ili pokretne imovine, nego je odmah išao da proda stan.

– Vještak je već donio procjenu moga stana, dolazio, fotografirao, a mene niko ništa nije obavijestio. Stan su procijenili na 37.000 KM, pa će ga sada, pazite pameti, prodati zbog 466 KM. Smiješno i žalosno – ogorčen je on.

avaz.ba

Naila H.
Autor 4.11.2019. u 13:07