Reuf Bajrović u Mostaru ; Dobro je biti radikalan u borbi za jednakost i građansku ideju

Adnan Demić
Autor 15.9.2018. u 09:36

Reuf Bajrović u Mostaru ; Dobro je biti radikalan u borbi za jednakost i građansku ideju

– Razlika nas i njih je u tome što mi gradimo mostove, a oni zidove. Mi se borimo za inkluziju, a oni za segregaciju, mi se borimo za jedno društvo i državu, a oni za suprotno. Kažu da smo radikalni i ja bih se složio. Dobro je biti radikalan u borbi za jednakost i građansku ideju, izjavio je Bajrović.

Posebno važno je, tvrdi, da u utrci za Predsjedništvo BiH ne pobijedi Dragan Čović. To bi prema njegovim riječima moglo značiti “kraj Bosne i Hercegovine kakvu imamo”.

image
TRIBINA GRAĐANSKOG SAVEZA U HOTELU BRISTOL/ADNAN DEMIĆ

– Zbog toga bezrezervno podržavamo Željka Komšića. I to je najvažnije pitanje predstojećih izbora. Svi koji to ne vide i podržavaju kandidate koji nemaju šanse za pobjedu, rade u korist Dragana Čovića. Pozivamo i Denisa Bećirovića da povuče svoju kandidaturu i da zajedno spriječimo osovinu Dodik – Čović, poručio je Bajrović, tvrdeći kako osovina Dodik – Čović zemlju može odvesti u propast.

image
TRIBINA GRAĐANSKOG SAVEZA U HOTELU BRISTOL/ADNAN DEMIĆ

– To je njihov plan B. Zato glasajmo za Željka Komšića, rekao je Bajrović.

U GS-u očekuju da nakon izbora budu članica skupština u svim kantonima u kojim imaju kandidatske liste. Sa DF-om također na višim nivoima vlasti žele ostvariti dobar rezultat i biti kandidat za vlast. I Nihad Čolpa je u izjavi za medije istakao Plan B Milorada Dodika i Dragana Čovića.

– Ta osovina zla planira scenarij prema kojem bi u slučaju pobjede na izborima za Predsjedništvo podnijeli ostavke i kazali da BiH ne postoji. Zadatak GS-a i DF-a je da zaustavimo taj pakleni dvojac, poručio je Čolpa.

Radio Slobodna Evropa

Adnan Demić
Autor 15.9.2018. u 09:36