Sarajevo, Tuzla, Beograd i Banja Luka danas će se ujediniti u mirnim demonstracijama

tačno.net
Autor 26.12.2018. u 09:03

Sarajevo, Tuzla, Beograd i Banja Luka danas će se ujediniti u mirnim demonstracijama

U roku od jednog sata nakon hapšenja Davora Dragičevića građani su se počeli okupljati na ulicama Banje Luke buneći se protiv hapšenja Davora i njegove supruge i tražeći da se nepravda ispravi. U satima koji su slijedili najavljeno je nekoliko protesta u više gradova BiH, a isto bi se trebalo desiti i danas.

U vrijeme kada se u Banjoj Luci odvijala drama, Mostar je pružao javnu i otvorenu podršku, a Sarajevo i Tuzla su najavili mirne proteste za 26. decembar u 18 i 19 sati.

Sarajevo je svojevrsnu najavu za sutrašnje demonstracije imalo nakon što se 25. decembra ispred Zemaljskog muzeja okupilo nekoliko stotina ljudi.

Da je današnja situacija odjeknula dalje od samih granica BiH govori i činjenica da je u Beogradu nekoliko stotina ljudi označilo da je zainteresovano te da će danas u 12 sati pružiti podršku roditeljima preminulog Davida Dragičevića.

Komentari na društvenim mrežama govore kako se građani nadaju da će veliki odziv javnosti uroditi plodom te kako bi voljeli da se svi veći gradovi uključe u mirne proteste.

klix.ba

tačno.net
Autor 26.12.2018. u 09:03