Saša Magazinović: Komšiću prijete smrću, država hitno mora reagirati

tačno.net
Autor 12.2.2018. u 09:14

Saša Magazinović: Komšiću prijete smrću, država hitno mora reagirati

Jučer  su u Čapljini održane Velike maškare – Karneval fest 2018 koji je zadobio i političku notu koja je naišla na zgražavanje  javnosti.

Naime, jedna od atrakcija bio je i kovčeg ili tabut, te nišan na kojem je stajalo ime “Željko K.”. Tabut su okruživali partizani sa zelenim maramama, jedan ustaša i imam. Iako krajnja namjera autora nije poznata, umjetnost je u oku posmatrača te se može zaključiti samo to da je riječ o aluziji na Željka Komšića i njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Također, na karnevalu se našla i lutka koja neodoljivo podsjeća na sudiju Carmela Agiusa koji je predsjedao sudskim vijećem koje je donijelo odluku o presudi zločinačkoj šestorki tzv. Herceg-Bosne. Karnevalske lutke po običaju predstavljaju simbole onoga “lošeg” i na kraju festivala one bivaju zapaljene.

Prva reakcija na fotografiju sa karnevala u Čapljini koja prikazuje postavku pokopa sačinjenu od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka K. došla je iz čapljinskog odbora Demokratske fronte i predsjednika same stranke.

“Moj komentar je samo – morbidno i bolesno”, kazao je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, dok je iz DF-a Čapljina došla poruka osude “ismijavanja i zloupotrebe vjere i vjerskih osjećanja”.

Oglasio se i Saša Magazinović  zastupnik u Parlamentu BiH  koji kaže ”Ovo što se desilo jučer u Čapljini, što je ništa drugo nego prijetnja smrću Željku Komšiću, čeka se reakcija države. Zakonski osnov postoji. Ne mislim da je ovo imalo naivno”.

tačno.net
Autor 12.2.2018. u 09:14