Saslušano više od 20 osoba, pronađeni dokazi nakon napada na Kovačevića

RSE
Autor 28.8.2018. u 18:34

Saslušano više od 20 osoba, pronađeni dokazi nakon napada na Kovačevića

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka intenzivno rade na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN Vladimira Kovačevića, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, nakon zaprimljene prijave od 26. 08. 2018. godine, da su dva nepoznata maskirana lica nanijela povrede tridesetšestogodišnjem novinaru RTV BN, konstantno u saradnji i pod nazdorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela.

“U dosadašnjoj istrazi saslušano je više od dvadeset lica, preduzimaju se mjere na utvrđivanju alibija i provjeravaju se informacije do kojih se dolazi u operativnom radu, a pronađeni su i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Policijski službenici nastavljaju sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji sve dok se krivično djelo ne rasvjetli i ne identifikuju izvršioci”, saopćeno je iz policije.

Blizu 200 novinara okupilo se u utorak na Pozorišnom trgu Susan Sontag u Sarajevu gdje su ponovo osudili napad na kolegu Vladimira Kovačevića.

Novinari su poručili da profesija novinarstva nije zločin, zatraživši da nasilje nad medijskim radnicima u Bosni i Hercegovini bude zaustavljeno.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević napadanut je u nedjelju u Banjaluci.

RSE
Autor 28.8.2018. u 18:34