SDA-SBB koalicija pokrala izbore u Mostaru

tačno.net
Autor 11.1.2021. u 09:29

SDA-SBB koalicija pokrala izbore u Mostaru

Ratni komandant i jedan od lidera SDP-a Zoran Perić objavio je na svom Facebook profilu: “Novo brojanje u CIK-u već utvrđuje ko je krao i kako na biračkim mjestima, lopove i nalogodavce ćemo javno prozvati. Samo na jednom mjestu je utvrđeno da je 65 listića drugih partija dodano LOPOVSKOJ SDA-SBB koaliciji, od tih 65 listića je 47 BH BLOK-a. Najveći utovar je odrađen za Anela Kljaku, spade Radončićev mali sa 200 na 40 glasova. SBB je najveće zlo na političkoj sceni Mostara.”

Čengić je kazao da je prisustvovao prebrojavanju glasova u Zetri.

“Vjerujem da ćemo do kraja procesa vratiti i ukradeni mandat PMP, jer su u sistem uneseni pogrešni podaci, a ne oni iz zapisnika. Desetine glasova BH Bloka prebačeni su u glasove SDA koalicije i to samo na par otvorenih kutija. Posebna smijurija su preferencijski glasovi unutar SDA koalicije, oni su upisivali preko 100 glasova kandidatima po biračkom mjestu. A onda se SDA-ovci hvališu svojim ‘glasovima'”, kazao je Čengić.

Fotografija upisanih rezultata jednog biračkog mjesta i rezultata nakon prebrojavanja

Riječ je o krađi na biračkom mjestu koje se nalazi u centru Mostara.

“Kada bi bile otvorene sve kutije (što nam ne žele dozvoliti) kako bi ‘ispuhali’ glasovi SDA-ovaca od Predsjedništva do vijeća. Sjetim se jedne hutbe na džumi u Ferhadija džamiji o krađi glasova, možda bi Islamska zajednica trebala održati predavanje članovima SDA na tu temu”, poručio je Čengić.

Aner Žuljević (SDP) je kazao da je samo na jednom biračkom mjestu u Mostaru glasovima Koalicije za Mostar pronađeno 65 glasova drugih stranaka, od kojih većina pripadaju BH Bloku.

“Jedini način da CIK povrati bar malo vlastitog digniteta jeste da se prebroje svi listići u Mostaru. Pošteno i nikako drugačije”, zaključio je Žuljević.

Ratni komandant i član SDP-a Zoran Perić napisao je “Novo brojanje u CIK-u već utvrđuje ko je krao i kako na biračkim mjestima, lopove i nalogodavce ćemo javno prozvati. Samo na jednom mjestu je utvrđeno da je 65 listića drugih partija dodano LOPOVSKOJ SDA-SBB koaliciji, od tih 65 listića je 47 BH BLOK-a.

Najveći utovar je odrađen za Anela Kljaku, spade Radončićev mali sa 200 na 40 glasova. SBB je najveće zlo na političkoj sceni Mostara.

Tacno.net- Klix.ba

tačno.net
Autor 11.1.2021. u 09:29