SDP: “SDA-SBB i HDZ zabranili federalnoj inspekciji kontrolu rada na crno”

tačno.net
Autor 27.4.2017. u 13:29

SDP: “SDA-SBB i HDZ zabranili federalnoj inspekciji kontrolu rada na crno”

“Nakon što su jučer poslanici SDA i HDZ odbili omogućiti kontrolu zakonitosti rada federalne policije danas su ove stranke, ovaj put uz pomoć SBB-a, razvlastile federalnu inspekciju od mogućnosti kontrole rada na crno na teritoriji svih kantona u FBiH.

Posljedica je to usvajanja izmjena Zakona o radu u režiji vladajuće koalicije. Na ovaj način su još jednom pokazali kako u praksi trenutna vlast funkcioniše samo prilikom ispunjavanja zahtjeva Dragana Čovića za uspostavu trećeg entiteta.

Očigledno je da takva situacija odgovara mnogobrojnim stranačkim tajkunima, iza kojih direktno stoje SDA i HDZ, koji će i dalje nastavljati sa izrabljivanjem radnika, odnosno, i dalje će nastaviti sa praksom neprijavljivanja radnika, čime oni nikada neće moći ostvariti svoja radnička prava.

Dok sve drugo stoji, treći entitet je sa svakim zakonom koji usvoji ova vlast sve jači i nikad življi. Stranački tajkuni sada mogu mirno spavati jer je zabranjena kontrola rada na crno od strane federalne inspekcije. Kantoni kao države, politička policija i nezaštićeni radnici vizija su države koju pravi trenutna vlast”, stoji u saopćenju SDP-a.

Tagovi:
tačno.net
Autor 27.4.2017. u 13:29