SDP: Vlada HNK kupuje zgrade i oružje dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem

tačno.net
Autor 29.3.2018. u 10:36

SDP: Vlada HNK kupuje zgrade i oružje dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem

Jučerašnja sjednica Vlade HNK u kojoj se slavodobitno kupuje zgrada i oružje, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem pokazuje o kako bahatoj koaliciji se radi.

Sve aktivnosti na navedenoj “taldžijskoj” kupovini su nezakonite dok Skupština HNK iste ne razmotri i ne usvoji saglasnosti na  neophodne dokumente.

U vremenu kada se doktori i medicinsko osoblje ubjeđuju da nema dovoljno novca za njihove zahtjeve, pijani milijarder zvani Vlada HNK milione maraka baca niz Neretvu umjesto da u odgovornim pregovorima iskoristi svaku marku za očuvanje ljudskog resursa kao najvažnijeg segmenta  zdravstvenog sistema.

Činjenica da u ovom mandatu Vlada FBiH i Vlada HNK kupuju dvije zgrade (Staklena banka i Hotel Ero) u krugu od kilometra u stvari pokazuje o kako bahatom trošenju novca se radi.

Vlada koja je počela mandat odlukama o obnovi stranačkih centrala, tokom mandata zanovila novi vozni park, a isti završava sa kupovinom zgrade će ući u istoriju kao najbahatija od Daytona.

Pozivamo Vlade da kroz famozni  “mehanizam koordinacije” usaglase zajedničko korištenje Staklene banke jer se radi o sasvim dovoljnom prostoru za smještaj intitucija,  a da planirana  sredstva uložimo u rješavanje problema građana.

Na kraju, sjednica Vlade  na kojoj se u predsezoni požara ulaze nekih par stotina hiljada maraka za tu namjenu, pokazuje da nam dodatni novac itekako treba, a šalje poruku da ćemo opet svjedočiti nadljudskim naporima vatrogasaca i građana u borbi sa vatrom bez bilo kakve ozbiljne asistencije sistema, stoji u saopštenju KO SDP BiH HNK.

Tagovi:
tačno.net
Autor 29.3.2018. u 10:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija