SDU: Krajnje  je vrijeme da reaguje sadašanja salonska ljevica

tačno.net
Autor 11.4.2017. u 16:02

SDU: Krajnje  je vrijeme da reaguje sadašanja salonska ljevica

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Povodom današnjeg okupljanja boraca ispred Parlamenta F BIH, rukovodstvo SDU BiH oglasilo se saopštenjem: 

“Sramotno je da se najzaslužniji pojedinci ove države moraju da se za svoja zaslužena prava bore na ulicama praveći tako pritisak na vlast koja mora biti njihov, kao i servis svih građana.

Još poraznije od toga je nezainteresiranost stranaka ljevice za probleme boračke populacije, što je nedopustivo. Umjesto da stranke ljevice preuzmu inicijativu i stanu na čelo armije obespravljenih i ojađenih građana, oni vode politiku salonske ljevice i uživaju u novcu, komforu i privilegijama koje im pruža njihov parlamentarni status.

Za to vrijeme penzioneri i nezaposleni su sve češće u redovima pred narodnim kuhinjama, bez nade i perspektive za bolje sutra. Umjesto borbe za prava potlačenih i razočaranih građana, stranke ljevice se brinu o velikim koncernima iz susjednih zemalja, opravdavajući to borbom za prava radnika. Dok istovremeno naši domaći radnici u BiH preduzećima godinama nisu primili plate niti im je povezan radni staž, a krovni sindikat za to vrijeme prodaje maglu.

Želimo da ukažemo na činjenicu da u BiH  ne postoji organizirana opozicija niti je ljevica koja se tako zove, suštinski na pravom tragu te političke ideje. Nema borbe za prava radnika i ugroženih kategorija društva, a u tzv. ljevici vlada konformizam i tzv. sindrom nezamjeranja kako bi se lakše došlo do usluga koje im nudi vlast.

Stoga, SDU BiH poziva sve prograđanske stranke na zajedničko djelovanje kako bi se suprotstavili diktaturi manjine bogatih i povlaštenih u ovom društvu. Sve suprotno tome je izdaja ideje ljevice i građanskih principa”, stoji u saopštenju SDU BiH.

tačno.net
Autor 11.4.2017. u 16:02