Škola antifašizma u Mostaru

tačno.net
Autor 19.1.2018. u 09:54

Škola antifašizma u Mostaru

Danas u posjetu Udruženju antifašista i boraca NOR – a Mostar dolaze polaznici Škole antifašizma iz opštine Novo Sarajevo.

Pored susreta sa članovima našeg Udruženja, obilaska grada, polaganja cvijeća na antifašistička obilježja pogledaće i predstavu Mostarskog teatra mladih “Maslinova grana” na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 12 sati, a nakon toga biće upriličen razgovor o temi “Angažirana umjetnost i njene mogućnosti u suočavanju sa prošlošću”.

Biće to prilika i za dogovore o mogućoj saradnji posebno oko pokretanja slične škole antifašizma za mlade u Mostaru, stoji u saopštenju UABNORa Mostar.

Nakon današnje 94 – te reprize predstave “Maslinova grana” sutra u subotu 20. januara na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarski teatar mladih igra 11 – tu reprizu Aristofanove komedije “Mir”. U predstavi koju je režirao Sead Đulić igraju Ali Kamer Aksoy, Dino Gluhović, Alem Neziri, Edina Delalić, Faris Količić, Haris Habibija i Marijana Cvitković. Predstava “Mir” i njeni akteri višestruko su nagrađivani, a radi se o predstavi koja antičku komediju čini aktuelnom ismijavajući našu svakodnevicu ne ostavlja nikog ravnodušnim.

MIR 11

tačno.net
Autor 19.1.2018. u 09:54